Dukla vstoupila do první hokejové ligy vítězně

07.09.2005 / nevažsa

Po roce znovu “pouze“ první hokejová liga. Domácí Dukla nepovolila nováčkovi z jihu Čech žádný důvod k oslavám a zaslouženě smetla rozdílem tří branek jindřichohradecký Vajgar. Jednou brankou přispěl a zárověń první jihlavskou v tomto ročníku Daniel HODEK..
Pod novým vedením trenérské dvojice Chalupa – Polcar vstoupili jihlavští hokejisté do nového ročníku 1. hokejové ligy a to vítězně. Ačkoliv se radovali z obou přípravných zápasů hosté, jihlavané ukázali sílu svého mužstva v mistrovském utkání. Bylo to těžký. V takovým letním počasí se hraje těžce. Ze začátku maličká nervozita, ale nakonec jsme to zvládli dobře. Oproti přípravě tam bylo větší nasazení a hlavně to bylo mistrovské utkání a v takových zápasech se už nemá cenu šetřit, zhodnotil střelec druhé jihlavské branky a miláček ochozů na Horáckém zimním stadionu Roman HLOUCH.

Jaroslav SUCHAN se stal jednou z hlavních opor ve dnešním zápase a jistými zákroky držel jihlavskou loď nad vodou. Právě na něho se v tomto ročníku nejvíce spoléhá. V útrobách šaten s radostí v obličeji nám zhodnotil zápas a obdrženou branku v jeho síti. “ První zápas sezóny a nám se ho podařilo sehrát perfektně, máme tři body a to je moc důležité. V závěru jsme vedli 3:0 a šlo to tam z rohu na beka, který vystřelil přes chumel hráčů a dostalo se to do brány.“

Jako poslední měl slovo a zápas v rukou domácí ikona a kapitán Oldřich BAKUS, který dvěma brankami přispěl k výhře domácích 4:1. “ Ja myslím, že začatek byl z naší strany malinko nervózní. Na druhou stranu musím zase říct, že zápas jsme měli pevně v našich rukou a zaslouženě jsme vyhráli“.

Jak viděli zápas hráči hostujícího Vajgaru? Kapitán jindřichohradeckých Jaroslav KOCAR se vyjádřil slovy …“ V první třetině to bylo vyrovnané. Jihlava začala opatrně a čekala co uděláme. Ve druhé třetině jsme měli hodně vyloučených a to asi rozhodlo. Hráli jsme zatím pouze jeden zápas s Jihlavou, která sestoupila z Extraligy tudíž bude určitě hrát vrchol ligy. My se musíme soustředit na výkony s mužstvama z nižších pater tabulky, ale je to první zápas takže nemá cenu dělat závěry.

Nováček v dresu hostí Vladimír ŠKODA se k zápasu vyjádřil … “ První třetinu jsme hráli celkem dobře, ale po prvním góle jsme se sesypali. Hrálo se celkem rychlý tempo a na našem výkonu to bylo asi znát.“