Panteři znají recept na Jihlavu

21.09.2005 / Luban

Jistou výhrou, kterou si představovala většina fanoušků, měl skončit dnešní duel mezi domácí Duklou a Pantery z Havířova. Skutečnost byla nakonec jiná, po vyrovnané první třetině se hostům povedlo ve druhé části hry vstřelit dvě slepené branky a o zápase bylo prakticky rozhodnuto. Havířov uspěl především po taktické stránce a dokázal Duklu chytrou obrannou hrou uspat a poté po vzoru pantera dvakrát udeřit a rozhodnout utkání. Jihlava má kvalitní tým, ale my se taky nemáme za co stydět. Zaslouženě jsme dnes vyhráli,“ zhodnotil utkání hostující Ján Vrtík.
Pro Havířov byla výhra obrovským úspěchem. „Jsme spokojeni s třemi body, protože jsme do Jihlavy jeli jako úplný outsider,“ zářil štěstím po zápase Pavel Zdráhal, který Jihlavu dobře zná ze svého dřívějšího působení.

„Ze začátku se hrál takový nemastný neslaný hokej, Havířov se do ničeho netlačil. V první třetině jsme měli více ze hry, čemuž svědčí i střely na branku. Hosté čekali na naše chyby po kterých dali góly. Poté hráli ze zajištěné obrany, dobře bránili modrou a nám se přes ní špatně dostávalo,“ viděl příčiny druhé domácí porážky v řadě Jonáš Fiedler.

Úvod zápasu vyšel lépe Panterům z Havířova a v 6. minutě se ujali vedení zásluhou Zdeňka. Domácí Dukla však nesložila zbraně a do přestávky stihla srovnat krok. „Skočil jsem na led, najel jsem si k naší bráně, dostal jsem přihrávku od beka a jel jsem po křídle až do jejich pásma. Tam jsem to strhnul doprostřed hřiště, byl jsem sám před bránou a už jsem to jen zametl do prázdný,“ zhodnotil svojí letošní premiérovou trefu Marián Havel.

Ve druhém dějství se dokázali prosadit dvakrát pouze hosté a během jedné minuty strhli výhru na svojí stranu. Prostřelit Suchana se povedlo napřed Semanovi a v zápětí Žůrkovi. Jihlava zkusila do poslední třetiny nasadit pouze tři pětky, ale ani tak už nedokázala najít recept na pozornou defenzivní hru hostů.

Hlavní podíl na výhře měl brankář Radek Masný. „Už v Mladé Boleslavi chytal velmi dobře, ale tam jsme vedení 3:1 ztratili. Dnes chytal zase perfektně a vyhráli jsme určitě díky němu,“ vysekl poklonu mágovi v brance hostí Pavel Zdráhal.

„My jsme přijeli do Jihlavy zkusit bodovat. Už jsme si ověřili v Mladé Boleslavi, že umíme hrát venku. Přijeli jsme sem hrát odzadu, což se nám celkem dařilo. Docela zbytečně jsme dostali gól, ale pak jsme Jihlavu už k ničemu nepustili a dokázali jsme dát dva góly. Poslední třetinu jsme už jen bránili a hráli poctivě odzadu,“ prozradil Radek Masný recept na výhru.