Do Dukly se vrací Tomáš Černý a Matěj Pekr, naopak Jiří Fronk a Daniel Kolář ještě pomohou Litvínovu

06.01.2021 / Tomáš Lysý

Během vánoční přestávky Chance Ligy došlo k v jihlavském kádru k několika změnám. Hráčské pohyby nastaly především na trase Jihlava – Olomouc a také Jihlava – Litvínov. Redakce webu hcdukla.cz Vám přináší aktualizované informace, jací hráči se vrátili zpět do Dukly, které hokejisty může Jihlava využít a naopak kteří jihlavští hokejisté budou ještě pokračovat Tipsport extralize ledního hokeje.

Jihlava – Olomouc

Do Olomouce měli vyřízené střídavé starty obránci Tomáš Černý, Lukáš Mareš a útočník Matěj Pekr. Všichni tři jsou nyní zpět v Jihlavě, ovšem mladý bek Lukáš Mareš se nějaký čas na led nepodívá, neboť musí na operaci.

Tomáš Černý doposud zaznamenal v Olomouci 12 utkání s bilancí tří asistencí a tří plusových bodů. Matěj Pekr naskočil do pěti zápasů, ve kterých si připsal jednu asistenci. Lukáš Mareš zapsal jeden zápas, kdy s Hanáky slavil výhru v Plzni.

Dukla naopak může využít slovenského obránce Matúše Hlaváče, který je v Jihlavě na zkoušku a v prosinci mu těsně unikla účast na juniorském mistrovství světa v Kanadě. V prvním utkání roku 2021 na ledě Prostějova bude Dukle opět k dispozici útočník Joshua James Mácha. Osmnáctiletý forvard odehrál za Jihlavu pět zápasů a ukázal se ve výborném světle, když zapsal čtyři body (1+3).

Jihlava – Litvínov

Krátce po posledním utkání uplynulého roku v Kladně (16.12.2020) informovala Dukla o tom, že Litvínově vypomůže obránce Daniel Kolář a útočník Jiří Fronk. Oba dva hráči jsou v kádru extraligového týmu na měsíčním hostování.

Daniel Kolář nastoupil za Litvínov doposud k sedmi utkáním a průměrně stráví na ledě 12:35 minuty. Jiří Fronk vstřelil v dresu Vervy svůj první extraligový gól a vzápětí přidal i druhou branku. Stejně jako jeho jihlavský parťák naskočil do osmi zápasů.

Opačným směrem naopak zamířil obránce Jakub Březák, jenž bude Dukle k dispozici na střídavé starty a v červenožlutém kádru by měl být zatím do konce ledna 2021.

Jihlava – Zlín

V období přestávky Chance Ligy skončilo měsíční hostování útočníka Michala Poletína ve Zlíně a urostlý forvard se tak vrátil zpět do Jihlavy. Během třinácti zápasů vstřelil „Polda“ za Berany, kde hrál již před dvěma lety, jednu branku.


Aktuální soupiska Dukly