Roli favorita zvládla Dukla na výbornou

20.10.2005 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava vstoupila do druhé čtvrtiny základní části stejně jako zakončila tu první. Před týdnem zvítězila v Ostravě, včera si přivezla tři body z Jindřichova Hradce. Na ledě posledního celku prvoligové tabulky zvítězili svěřenci trenéra Milana Chalupy snadno 3:0. Jihlavský brankář Jaroslav Suchan udržel potřetí v sezóně čisté konto.

V Jindřichově Hradci se Dukla radovala z vítězství naprosto zaslouženě; domácí tým v průběhu zápasu k ničemu nepustila. Do vedení poslal hosty Daniel Hodek, jako druhý zamířil do sítě brankáře Kučery Jonáš Fiedler. „Trychťa (Petr Altrichter, pozn. redakce) posunul puk dopředu, Ota ho dojel a bekhendem mě našel před brankou. Gólman byl ve skluzu a přede mnou byla prázdná klec,“ popsal svou první úspěšnou trefu v dresu Dukly jednadvacetiletý útočník. Původně byl ale za autora gólu označen jeho spoluhráč Ota Lazorišák. „Ani jsem si nevšiml, že hlásili Otu. Já jsem rád, že jsem se konečně trefil,“ usmíval se šťastný střelec.

Po přestávce převaha Jihlavy pokračovala, ale z obrovského množství šancí proměnili jihlavští hokejisté pouze jedinou. „Neustále jsme ujížděli ve třech nebo ve dvou proti jednomu. Tam se mělo definitivně rozhodnout a zbytek utkání se mohl dohrávat jenom z povinnosti. Naštěstí jsme v závěru třetiny ten důležitý třetí gól přeci jen dali, pak už to bylo v pohodě,“ pochvaloval si výkon svých svěřenců trenér Milan Chalupa. Třetí branku Dukly zařídil obránce Pavel Staněk. „Už to byla moje asi čtvrtá šance. Zpracoval jsem si puk a vystřelil kolem tyče, naštěstí to vyšlo,“ oddechl si jihlavský bek. „Potom už jsme si řekli, se budeme soustředit hlavně na obranu, abychom utkání zbytečně nezdramatizovali."

Dalším důvodem zvýšené ostrahy v prostoru před vlastní brankou bylo čistého konto Jaroslava Suchana. Před týdnem mu spoluhráči na ostravském ledě příliš nepomohli. „Dneska jsme si řekli, že to musíme napravit, Jarda chytá parádně a nulu si určitě zaslouží. Měl jich mít daleko víc,“ tvrdí Pavel Staněk.
Sám Jaroslav Suchan si však na čistých kontech příliš nezakládá. „Je úplně jedno jestli vyhrajeme s nulou nebo třeba 5:2, hlavně, že jsme získali tři body. Každopádně pokud se nula podaří, je odměnou pro celé mužstvo.“

Na ledě Jindřichova Hradce se ve středu nekonalo žádné překvapení. Dukla potvrdila roli favorita a vyvarovala se jakéhokoliv podcenění. „Trenéři nás na to před zápasem upozorňovali. Jindřichův Hradec je houževnatý soupeř, který neprohrává žádnými debakly, ale spíš o jednu branku nebo v prodloužení. Myslím, že jsme to dneska po taktické stránce zvládli naprosto skvěle,“ pochvaloval si výsledek jihlavský útočník Jonáš Fiedler.
Po vítězství 3:0 se Jihlava posunula na druhé místo prvoligové tabulky. Za vedoucími Ústeckými Lvy zaostává o jeden bod.