Hrát na bezbrankový výsledek je blbost, říká trenér Milan Chalupa

03.11.2005 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté se vraceli ze severu Moravy s prázdnou. Na ledě havířovských Panterů ve středu prohráli těsně 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil v 10. minutě při přesilovce domácí obránce Petr Prokop. Dukla naopak nedokázala využít ani ty nejvyloženější šance. V tabulce první ligy proto zůstává i po 19.kole na čtvrté pozici.

První gólovou šanci zápasu měla po šesti minutách hry Dukla Jihlava, ale Jan Hrbatý jí nedokázal proměnit a v 10. minutě přišel na opačné straně trest z hole Petra Prokopa. Havířovský obránce se trefil v přesilové hře. „Nebyla to vlastně ani žádná pořádná střela, spíš taková plašmuška, která doplachtila do branky,“ povzdechl si po utkání jihlavský trenér Milan Chalupa.

Střela domácího beka nakonec rozhodla o osudu celého utkání. Nikdo další už se totiž do střelecké listiny nezapsal. Příležitostí si přitom oba týmy vypracovaly hned několik. Jednu z největších na straně hostujícího celku promarnil v prostřední části Ladislav Rytnauer, který se řítil na havířovského brankáře Novotného zcela osamocen. „Neviděl jsem, že mi vyjel a dostal jsem se moc blízko. Už s tím nešlo nic udělat. Brankář to vyřešil dobře a já jsem to po…,“ nebral si servítky jihlavský útočník.

Na začátku posledního dějství odmítl vyrovnání také Vladimír Říha. Ten si vylákal domácího gólmana z brankoviště, ale už nestačil zasunout puk do opuštěné klece. „Nemůžeme hrát venku na 0:0, to je blbost,“ zlobil se trenér Milan Chalupa. „Zatím jsme sice nikde herně úplně nepropadli, ale nedáváme góly a bez nich se prostě bodovat nedá. Spoléhat na to, že Suchan nic nepustí je nesmysl.“

Ve středečním utkání na severu Moravy se znovu úkazalo, jak moc Dukle chybí útočník Daniel Hodek. „První lajna si s Danem rozumí, to je jasné. I když i Čagi (Tomáš Čachotský pozn. redakce) tam hraje dobře, hodně bruslí, ale Dan hraje víc technicky a hlavně umí zakončit. Dokáže se natlačit před branku a když dostane přihrávku tak jí promění,“ říká Milan Chalupa. „Ale hodně nám chybí i Jonáš Fiedler.“

Při pohledu na tragickou koncovku jihlavských hráčů v posledních zápasech se nabízí otázka, zda by nebylo vhodné poohlédnout se někde po rozeném střelci. „My bychom strašně rádi, ale myslím si, že teď není vhodná chvíle na doplňování. Ale jak říkám, my trenéři bychom to uvítali,“ tvrdí jihlavský lodivod.

Dukla v Havířově prohrála 0:1 a byla to už její třetí porážka v řadě na soupeřově kluzišti. V úvodní čtvrtině základní části se přitom ani jednou nevracela s prázdnou. „Myslím, že v těch prvních zápasech, kdy se nám venku dařilo, jsme měli dost štěstí . Většinou jsme rozhodli rychlým gólem v úvodu a to se pak hraje dobře. Teď se od nás štěstí odvrátilo, ale já doufám, že mu zase půjdeme naproti, a že se to zlepší. Tohle nemůže trvat věčně!,“ je přesvědčen jihlavský útočník Ladislav Rytnauer.

Po 19. kole je Dukla v prvoligové tabulce čtvrtá, na vedoucí Ústí nad Labem už ztrácí deset bodů. V sobotu se doma jihlavští hokejisté utkají s Hradcem Králové.