Začne po sérii 3 porážek šňůra výher ? První zářez na pažbě přibyl po zápase se Sarezou

24.11.2005 / Luban

Dukla přivítala před poloprázdným domácím hledištěm Ostravu a povinnost jí velela, po třech prohraných zápasech, zase vyhrát. Jenže Sareza není zrovna z těch týmů, co svojí kůži darují lacino. K vidění byl bojovný hokej a především výborné výkony obou brankářů. Jedinou trefu obstaral ve druhé třetině v přesilové hře domácí Rostislav Malena a tak zápas skončil fotbalovým výsledkem 1:0. „Je to cenné vítězství s nulou doma. Chtělo by to v dalším domácím utkání potvrdit,“ prozradil po zápase Jan Dušátko.

Utkání začali oba týmy opatrně a bylo znát, že budou vycházet ze zabezpečené defenzívy. V první třetině vynikla především příležitost domácího Havla, jehož střela skončila na tyčce. Poté měli gólovou příležitost i hosté, ale Janečku vychytal domácí mág Suchan. „Poslední dobou se nám nedaří a tak jsme chtěli hrát stoprocentně dozadu, abychom nedostali zbytečnou branku a věřili jsme, že nějaký gól dáme,“ prozradil taktiku Rostislav Malena.

Ani druhá třetina nenabídla jiný obraz hry. Jihlavští sice měli více ze hry, ale stále na obou stranách vládli brankáři. Ve 32. minutě putoval na trestnou Pazdera a domácí o minutu později jeho vyloučení dokázali potrestat Rostislavem Malenou. „Dostal jsem nahrávku na modrou, kluci parádně clonili před brankářem a se štěstím to tam propadlo, popsal jedinou branku utkání šťastný střelec Rostislav Malena. Gól v síti Ostravy byl zlomovým okamžikem utkání. „Bylo to utkání gólmanů, oba chytali výborně a Jihlava měla štěstí, že jí tam jeden gól v přesilovce padnul. Je škoda, že jsme nedali alespoň jeden gól, bylo by to lepší,“ hledal příčiny prohry Aleš Pazdera.

Do poslední třetiny vstoupili hosté s odhodláním vyrovnat, jenže do šance se dostal domácí Čachotský, který objel bránu, naservíroval puk volnému Hodkovi, který ale netrefil puk, jak by si představoval. Ostrava na druhé straně zahrozila Baranykem, který se zjevil sám před Suchanem po překvapivém odrazu puku od zadního mantinelu, ale Suchan stačil včas kotouč přikrýt. V polovině poslední části hry se do samostatného nájezdu na brankáře dostal domácí Hlouch, ale jeho pokus o blafák Štěpánek chytil. „Chtěl jsem udělat pohyb a rozhodit ho. Ale brankář mi to chytil, měl jsem to v závěrečné fázi dát nahoru, popsal svůj únik Roman Hlouch. Vyrovnání se nepovedlo hostům ani v závěrečné power-play a tak Jihlava zvítězila po bojovném výkonu 1:0.

„Jihlava vyhrála zaslouženě, měla více šancí. Povedlo se jí využít alespoň jednu přesilovku na rozdíl od nás. Nám se nepodařilo dát gól z ničeho a to rozhodlo, věděl důvod porážky Michal Holuša. Jeho spoluhráč Patrik Valčák doplňuje, „z obou stran to bylo velice dobré utkání. Dukla dala jeden gól z přesilové hry a nám se to nepodařilo vyrovnat. Šance jsme měli, brankář dobře zachytal a my jsme si na něm vylámali zuby.“