„Věřil jsem, že dneska vyhrajeme,“ prozradil domácí střelec Roman Hlouch

01.12.2005 / Luban

Hráči Jihlavy načali minulý týden sérii výher a na její pokračování v podobě vítězství nad Jindřichovým Hradcem přišlo na zimní stadión pouhých 1060 diváků. Vítězství se nerodilo lehce, po výborném vstupu do utkání, kdy vedli domácí 2:0, respektive 3:1, se hostům podařilo ve druhé části srovnat. Vše se tedy rozhodovalo až v poslední části hry, kde se ukázala zkušenost Jihlavských borců, kteří přidali další 3 branky a strhli vedení na svojí stranu. „Vedli jsme 3:1, poté ale hosté v přesilovkách dali dva góly a vyrovnali. Věřil jsem ale, že dneska vyhrajeme. To se nám nakonec povedlo,“ byl po zápase spokojený Roman Hlouch. Naopak hostující Lukáš Mucha musel hledat příčiny porážky, „začali jsme špatně, pak jsme začali hrát, to co jsme měli, ale ke konci se nám to už nedařilo.“

Domácí Dukla chtěla potvrdit svojí týden starou výhru nad Ostravou a už v 5. minutě to bylo 2:0. Napřed se poprvé v letošní sezóně trefil Petr Altrichter, druhou branku přidal po samostatném nájezdu Roman Hlouch. “Skočil jsem ze střídačky při signalizované výhodě, naznačil jsem střelu a udělal tu mojí kličku,“ přiblížil přesný zásah Roman Hlouch. Nápor domácích pokračoval, do sólového nájezdu se po špatném střídání Hradeckých hráčů dostal v 8. minutě Tomáš Čachotský, ale v zakončení úspěšný nebyl. „Chtěl jsem zkusit blafák, ale brankář trefil tu stranu na kterou jsem šel. Příště to vyjde,“ slibuje Tomáš Čachotský. Hosté se ale nevzdali a začali i oni vystrkovat růžky. Ve 13. minutě se jim povedlo využít přesilovou hru Davidem Kupcem a bylo to zase jen o jeden gól. Dvoubrankové vedení vybojoval pro domácí Oldřich Bakus a upravil skóre první třetiny na 3:1.

Do druhého dějství nastoupili hosté s brankářem Kučerou, který vystřídal Štefla. Výměna gólmana jakoby měla blahodárný účinek i na hráče, kteří ožili jako mávnutím kouzelného proutku. Do hry dostaly Hradec využité přesilovky, v první přesně mířil Mucha a další přetavil v přesnou trefu Kocar. „Na začátku jsme hráli to co jsme chtěli, napadali jsme je. Vytvořili jsme si tlak, vedli jsme 3:1, ale pak jsme trošku polevili a oni se dostali dvěma góly do hry,“ věděl Tomáš Čachotský, že za stavu 3:3 bylo zase o co hrát. Domácí dostali v závěru druhé části možnost hrát přes minutu přesilovou hru v 5 proti 3, ale všechny pokusy zlikvidoval pozorný Kučera.

Poslední třetina začala oboustrannou opatrnou hrou. Zkušenější domácí, ale měli přeci jen více ze hry, což potvrdil i Daniel Hodek, který vybruslil zpoza brány a trefil se z úhlu přesně. „Promarnili jsme obrovskou šanci ve druhé třetině, kdy jsme Jihlavu přehráli. Ve třetí části nás rozhodčí poslal do 3 a my už jsme se po čtvrtém obdrženém gólu nemohli zvednout,“ litoval hostující Filip Mleko. V zápětí vedení na 5:3 zvýšil Oldřich Bakus, když do sítě dorazil Pospíšilovu střelu. „My jsme přijeli do Jihlavy uhrát minimálně bod. Dukla nás zaskočila okamžitě, v 5. minutě už to bylo 2:0. Pak jsme malinko začali hrát a ve druhé třetině jsme vyrovnali. Je to pro nás škoda, že jsme dostali čtvrtý gól. Pak už jsme se trápili a dostali ještě pátou branku,“ zhodnotil Jiří Vašíček. To ale nebylo všechno, v závěru dovršil vítězství svým druhým gólem v zápase Roman Hlouch. „V přesilové hře to byl nacvičený signál na volej, buď se puk k někomu odrazí na dorážku, nebo to trefím,“ popsal přesnou trefu Roman Hlouch.

„Hradec sem přijel se zajištěnou obranou. V první třetině se nám podařilo dostat do vedení, ve druhé jsme přestali trošku bruslit, nedohrávali jsme osobní souboje a pustili jsme je zpátky do zápasu. V závěrečné části jsme se v přesilovce trefili a štěstí se přiklonilo na naší stranu,“ popsal stručně a výstižně celý průběh zápasu domácí Jonáš Fiedler. Utkání po bojovném výkonu skončilo pro Duklu dobře a ta tak prodloužila svojí sérii na dvě výhry v řadě.