Obránce Duben chtěl vyměnit gól za tři body

18.12.2005 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté letos poprvé nestačili na Hradec Králové. Na ledě osmého celku tabulky v sobotu prohráli 2:4 a v první lize spadli na sedmou příčku. K vítězství nepomohl Dukle ani vůbec první gól obránce Přemysla Dubna v jihlavském dresu. Východočeši totiž dokázali na jeho trefu odpovědět hned čtyřikrát. Druhou branku hostujícího týmu vstřelil Tomáš Čacchotský.

První třetinu zvládli jihlavští hokejisté téměř bezchybně. Dobře bránili, nedělali zbytečné chyby a v 9. minutě šli zásluhou Přemysla Dubna do vedení. „Dostal jsem puk z rohu na modrou, kousek jsem si odbruslil, vystřelil jsem tahem a propadlo to tam. Brankář toho asi moc neviděl,“ popsal svou vůbec první branku v jihlavském dresu čtyřiadvacetiletý bek. „Kdy jsem dal poslední gól si vzpomínám, ale za Duklu jsem snad nikdy žádný nedal. Teda určitě ne! Ale klidně bych ho hned teď vyměnil za tři body,“ dušoval se po zápase premiérový střelec.

Jenomže hradečtí hokejisté o obchod nestáli. Ve druhé třetině nasázeli Jihlavě tři branky a před začátkem posledního dějství vedli 3:1. „Doplatili jsme na to, že jsme v první třetině nedokázali zužitkovat spoustu přesilovek,“ zlobil se jihlavský kouč Milan Chalupa. Ještě více ho ale rozčílil fakt, že u všech inkasovaných branek bylo útočné trio Říha, Altrichter, Lazorišák a obrana ve složení Kuchyňa, Dobrovolný. „No hlavně to šlo přes tu obranu, hlavně přes ní! A nebylo to poprvé. Speciálně to platí pro jednoho hráče...,“ burácel kouč nad výkonem Jiřího Dobrovolného.

Také v pondělí v Berouně šly totiž tři góly přes tohoto šestadvacetiletého obránce. „Kritika je naprosto oprávněná. Za poslední dva venkovní zápasy jsem dostal víc branek než za všechny předchozí. Nevím čím to je. Zabývám se tím v hlavě pořád,“ krčil rameny Jiří Dobrovolný.

Dukla nakonec v Hradci prohrála 2:4 a v prvoligové tabulce znovu klesla na sedmou příčku. „Po chybách jsme inkasovali, nedokázali jsme si vytvořit žádný tlak. Nic se nám nedařilo a proto jsme prohráli naprosto zaslouženě,“ uznal porážku útočník Jonáš Fiedler.

V pondělí sehraje Dukla další soutěžní zápas. Tentokrát přivítá na domácím ledě brněnskou Kometu. A v utkání zřejmě bude postrádat hned několik hráčů. Už v Hradci Králové chyběli Rostislav Malen, Roman Hlouch a Jan Dušátko. V sobotu se k marodům přiřadil také Petr Kuchyňa. „Dušátko má meniskus, Hlouch nastřelený nárt a Kuchyňa teď to samé. Máme šest obránců, tak co mám dělat,“ stěžoval si trenér Milan Chalupa. „Já už rozhodně hrát nechci a Polcar taky ne,“dodal vzápětí.