Dva body Dukle nestačily

17.01.2006 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté vyhráli na ledě posledního Jindřichova Hradce až v prodloužení. V normální hrací době skončilo utkání nerozhodně 2:2. O vítězství Dukly rozhodl ve 2. minutě nastaveného času svým druhým gólem v zápase útočník Ladislav Rytnauer. Výhra 3:2 posunula Jihlava na pátou příčku prvoligové tabulky.

Dukla nezačala na jihu Čech dobře. Už po 160 vteřinách prohrávala 0:1. Autorem přesilovkového gólu byl David Kupec. Další pohroma se na jihlavskou branku valila o minutu později. Jiří Vašíček měl před sebou z poloviny odkrytou branku. Zamířil správným směrem a automaticky zvedl ruce nad hlavu. Jenomže puk neskončil v síti, ale v lapačce brankáře Jaroslava Suchana. „Sudži to chytil fantasticky, to bylo skoro až nemožný co předvedl,“ vysekl svému spoluhráči pochvalu jihlavský útočník Ladislav Rytnauer.

Místo dvougólového vedení přišlo vyrovnání. Perfektní práci odvedl v oslabení Tomáš Čachotský. Zamotal hlavu domácím obráncům, předložil puk Petru Altrichterovi a ten jeho akci dokončil. „Křiknul jsem na Čagiho, aby mi hodil puk. Viděl jsem, že gólman jde do protipohybu a pak už to bylo jednoduchý,“ popsal svou vyrovnávací trefu Petr Altrichter.

Do druhé části vstupovala Dukla v početní výhodě. Na konci úvodního dějství byl totiž vyloučen domácí obránce Jiří Vašíček na pět minut za hrubý faul na Tomáše Čachotského. Jihlavský útočník si odnesl ze souboj s protivníkem krvavým šrámem. „Snažil jsem se udělat vratnou kličku a ten jejich hráč do mě vletěl. Vrazil jsem hlavou na mantinel a odneslo to obočí.“

Na jedné straně obočí, na druhé straně inkasovaný gól. V přesilovce se totiž Dukla ujala vedení. Pospíšilovu střelu od modré tečoval Ladislav Rytnauer. V polovině utkání mohl zvýšit náskok Jihlavy znovu Petr Altrichter, který se řítil zcela sám na domácího gólmana Petra Ježe. „Viděl jsem, že brankář je trochu přikrčený a tak jsem to chtěl hodit nad vyrážečku, ale nevyšlo to. Prostě jsem to řešil špatně. Měl jsem dát gól a zápas mohl vypadat jinak,“ zlobil se na sebe Petr Altrichter.

V posledním dějství se měnilo skóre ve 47. minutě, kdy se v další přesilovce prosadil Tomáš Mertl. Víc branek už nepadlo. Tedy alespoň těch, které by posvětil hlavní rozhodčí Nečas. „Dali jsme dva góly, které nám rozhodčí neuznal. Minimálně ten jeden byl stoprocentní. Mohli jsme vyhrát v normální hrací době,“ cítil křivdu jihlavský útočník Tomáš Čachotský. „Gólman vůbec neměl puk pod kontrolou, vyjel mu z pod lapačky a my ho dorazili do brány. Jenomže rozhodčí prý už před tím přerušil hru. Podle mě se upískl. Víc to radši nebudu komentovat.“

Prodloužení se hrálo plně v režii hostů. O druhý bod stála Dukla viditelně mnohem víc než domácí. „Pro nás má i ten bod cenu zlata, dva by byly samozřejmě lepší, ale i ten jeden je pro nás úspěch,“ přiznal po utkání trenér Vajgaru Jiří Veber.

Definitivní tečku za zápasem udělal na začátku 62. minuty Ladislav Rytnauer. Jihlavský útočník proskočil mezi dvěma domácími obránci a zajistil svému týmu výhru 3:2. „Dva body jsou víc než jeden, ale my jsme tady měli získat všechny tři. Je to pro nás určitě ztráta,“ prohlásil autor rozhodující trefy.