Pohled nejen z pod masky Ústí nad Labem – Jihlava 2:3

28.11.2002 / Eva

Už čtvrtý čerstvý zářez na pažbu si ve 20. kole udělali jihlavští prvoligoví hokejisté. Počtvrté za sebou totiž neokusili hořkost porážky, ba co víc, neztratili ani jeden bod a jejich spanilá jízda z posledních kol je dovezla už na třetí místo prvoligové tabulky. Ještě deset minut před koncem středečního souboje s Ústeckými Lvy to však na vítězství rozhodně nevypadalo..
Úvodní dvacetiminutovka skončila nerozhodně 1:1, tento výsledek ovšem vůbec neodpovídal dění na ledové ploše. „ První třetinu jsme byli jasně lepší, jenom jsme dostali takový zbytečný gól z rychlého přečíslení,“ hodnotil začátek utkání útočník Petr Altrichter. „ Škoda, že jsme v ní nedali víc gólů, šancí jsme si přitom vytvořili dost,“ přidal se ke svému spoluhráči kapitán Oldřich Bakus.

Prostřední dějství skončilo bez branek a střelecká listina si tak na další zápis musela počkat až do poslední třetiny. Tu odstartovala série vyloučených a nutno říct, že se trestná lavice plnila především na jihlavské straně. Během 45 až 51 minuty na ní postupně usedlo pět hráčů Dukly, přičemž jednu chvíli se v prostorách lavice hanby tísnili hned čtyři naráz. „ Nevypadalo to moc dobře a taky jsme během toho dlouhého oslabení inkasovali. Naštěstí jenom jednou. Říkal jsem si, jen ať už to skončí, abychom se mohli pokusit o vyrovnání.. Vyšlo to a navíc jsme pak přidali ještě vítěznou trefu,“ oddychl si zhluboka po utkání jihlavský gólman Jaroslav Suchan. Jeho výkon ze střídačky bedlivě sledoval také kolega Lukáš Sáblík, kterého trenéři už počtvrté obsadili pouze do role náhradníka. „Určitě jsem nervózní jako všichni ostatní. Je to nezvyk z tohohle pohledu, ale jsem moc rád, že jsme se konečně chytili a že to Jardovi jde. Naše výměna v podstatě tu vítěznou sérii nastartovala. Samozřejmě, že mě trochu mrzí, že nechytám, ale na druhou stranu…Daří se nám, odpoutali jsme se od těch nelichotivých příček a vrátili se nahoru, kam určitě patříme. Takže jsem rád,“ svěřil se se svými pocity, v současnosti druhý gólman Dukly, Lukáš Sáblík.

O osudu utkání rozhodl časový úsek mezi 52. a 55. minutou. V něm nejprve srovnal krok Ladislav Rytnauer a chvíli po něm vstřelil vítěznou branku kapitán Oldřich Bakus. „Roman Hlouch mi přihrál puk za bránu, já jsem si pak obhodil jednoho beka, nacpal se před gólmana a trefil to. Jsem pochopitelně moc rád,“ popsal tříbodovou trefu jihlavský kapitán.