Hráči dělali všechno, co mohli, říká Petr Vlk

28.03.2007 / Dušan Majer

Dukla si sezónu prodloužila proti konci dlouhodobé sezóny o pouhý týden a 4 zápasy. Týmu se i přes katastrofální vstup do sezóny, kdy prohrál 8 utkání v řadě, dokázal zvednout a postoupit do play-off, kde však až příliš snadno vypadl 0:4 na zápasy s největším favoritem celé soutěže – Ústeckými Lvi. Jak se na celou sezónu dívá hlavní trenér jihlavského týmu – Petr Vlk, kouč, který byl k týmu přidělen původně jen na “záskok“, který s protáhl až do konce sezóny?
jak byste zhodnotil uplynulou sezónu A-týmu?
„Vzhledem k průběhu sezóny byl postup do play-off úspěchem, ale prohra s Ústím 4:0 na zápasy mne trochu zklamala."

Když jste nastupoval k týmu, byl na tom hodně špatně, věřil jste, že se dostaneme do play-off?
„Na začátku jsem nastupoval jen na skok. To, že jsem tam už zůstal je jiná věc. Celou dobu jsem se ale netajil tím, že bych se chtěl dostat na šesté místo."

Bylo Ústí nad Labem opravdu nejlepším možným soupeřem, jak se o tom před play-off hodně mluvilo?
„Mezi čtyřmi nejsilnějšími celky nebylo možné si vybírat. Všechno to jsou kvalitní týmy a na špičce byly po zásluze."

Kdo podle Vás celou ligu vyhraje?
„Těžko říct, hodně bude záležet na tom jak dopadne série mezi Boleslaví a Ústím. To bude klíčová série. Kdo ji vyhraje, ten půjde do extraligy."

Když jste přišel k týmu, hra se výrazně zlepšila, co jste s hráči udělal?
„Když jsem nastoupil tak mi tak trochu u hráčů chyběla ochota aby šli všichni do defenzivy."

Chtěl byste některého hráče pochválit za nadstandardní výkony v celé sezóně?
„Když pominu play-off, tak hlavně první útok. Nebo Marian Morava či Petr Kaňkovský. Byli to oni kdo tým dostali do play-off. Ale musím pochválit i ostatní hráče, protože dělali co mohli."

Naopak, zklamal Vás některý hráč svým herním projevem?
„Nechci být konkrétní, ale v týmu se objevili i hráči, kteří, z mého pohledu mají co se šikovnosti týče, na víc. Spíš je to tím, že mají více zájmů než jen hokej. Hokej se musí dělat na 100% jinak se to projeví."

na diskusním fóršuse objevovaly hlasy kritizující Vojtěcha Pekárka a Vašeho syna, co byste řekl na obhajobu těchto hráčů?
„Jsem z těchto diváků zklamaný, kteří to dávali těm klukům „sežrat“. Máme tu Petra Kaňkovského a další, ale oni si neuvědomují, že jednou se třeba bude chodit právě na tyhle mladé hráče. Jestli je prostor k tomu aby se do hry dostali, tak proč ne? A protože jsem vedl i juniorku tak vím, že oni dva byli nejlepší jihlavští hráči, kteří byli schopni za muže hrát. A hlavně to jsou Jihlaváci. Proto dostali tolik prostoru, proto dostali jiní, kteří přišli juniorce pomoci prostoru méně. Tohle by udělali v každém klubu úplně stejně. Proč nechávat hrát hráče cizího týmu, když nám nepatří na úkor vlastních hráčů. To bylo od fanoušků trochu krátkozraké."

Bylo těžké vést současně dva nejvyšší celky?
„Určitě to nebylo jednoduché. Ať už časově, ale i tím, že ani jeden celek nebyl zabezpečen."

Zůstáváte u týmu i po této sezóně, nebo odcházíte jinam? Máte podepsanou smlouvu?
„Smlouvu jsem nepodepsal. A navíc mi bylo i řečeno, že se se mnou nepočítá, takže to už neřeším."

Víte, kde budete působit příští sezónu?
„Mám určitý přehled, ale nechám si to zatím pro sebe."

Není škoda, že po Tomáši Dolanovi a Anatoliji Protasenjovi odchází i další mladý talent – Filip Novotný?
„Určitě to je škoda, protože Filip asi vyroste v dobrého gólmana. Ten odchod je asi způsoben neudržením extraligy juniorů. Ale třeba se rozšíří soutěž. Na druhou stranu nevím, jestli už není ve stádiu jednání, kdy se už nemůže vrátit. Jestli odejde, bude to pro Jihlavu škoda."

Děkuji za rozhovor a hodně štěstí.