Duklu doma prověří ruský Orenburg

05.08.2007 / Robert Netušil

Hokejisté Dukly Jihlava mají před sebou pořádně nabitý zápasový program. Celkem třikrát se v nadcházejícím týdnu představí domácímu publiku. Prvním soupeřem prvoligové Dukly, který zavítá na Horácký zimní stadion, bude v pondělí 6. srpna od 17:30 ruský Orenburg.

Gazprom hraje vyšší ruskou ligu a do České republiky přicestoval konce července na třítýdenním soustředění. K přepravě použil jako dopravní prostředek autobus, kterým urazil celkem tři a půl tisíce kilometrů.

Pro prvoligový jihlavský tým je ruský soupeř velkou neznámou. „Nevíme o něm vůbec nic,“ přiznává hlavní kouč Dukly Jihlava Aleš Tomášek. „Což ovšem nemění nic na tom, že budeme k utkání přistupovat tak, jako třeba k tomu v Budějovicích. Chceme se soustředit na svůj hokej.“

Dukla má za sebou čtvrteční utkání v Českých Budějovicích, které sice prohrála 2:4, ale za svůj výkon se na jihu Čech rozhodně nemusela stydět.

V sestavě jihlavského týmu dojde oproti minulému utkání k několika změnám. V první řadě se do branky tentokrát postaví od úvodních minut Roman Kousal. Na střídačce v roli dvojky bude působit Švýcar Kaspar Zgraggen. „Zaměříme se hlavně na kluky, kteří ještě nemají smlouvu. Od toho přece přípravné zápasy jsou,“ říká Tomášek.

Pravděpodobná sestava: Kousal (Zgraggen) - Ščerban, Plch, Kuchyňa, Klíma, Duben, Štrach, Míka, Kanov - L. Krupka, Bakus, Kapička - Hrbatý, Říha, Bosák - M. Krupka, Kubát, Rytnauer - Lojek, Ježek, Suk.