Derby odchytá Kaspar Zgraggen

07.08.2007 / Robert Netušil

Horácký zimní stadion dnes zažije přípravné derby, do Jihlavy dorazí Třebíč. Pro hokejisty Dukly i Horácké Slavie to bude třetí zápasový test. Zatímco jihlavský tým nejprve podlehl na ledě extraligových Českých Budějovic 2:4 a včera porazil před vlastním publikem ruský Orenburg 4:1, Třebíč začala zápasový program vítězstvím 4:2 nad Šumperkem a porážkou 3:4 s Olomoucí. Dnešní měření sil obou regionálních rivalů začne tradičně v 17:30.

V jihlavské brance by si měl v souboji s Horáckou Slavií odbýt svoji zápasovou premiéru švýcarský gólman Kaspar Zgraggen, a změny se určitě znovu dotknou také zbytku sestavy.

"Zase to trošku přeházíme, uvidíme jak na tom budou někteří hráči zdravotně. Každopádně dostanou příležitost hlavně ti, kteří proti Orenburgu nehráli," tvrdí hlavní kouč Dukly Aleš Tomášek.

Jak na jihlavské, tak i na třebíčské straně panují před dnešním utkáním obavy z kvality ledu. Vzhledem k vysokým venkovním teplotám bude mít plocha na Horáckém zimním stadionu k dokonalosti asi daleko. "Trošku se bojím, že to bude spíš honěná za pukem, než hokej. Příliš pohledných kombinací se asi čekat nedá," varuje jeden z trenérů třebíčského týmu Roman Mejzlík.

Přestože jde pouze o přípravný duel, chystá vedení Dukly na derby několik bezpečnostních opatření. Pro příznivce Horácké Slavie bude vyhrazen zvláštní vchod a také speciální místo v hledišti. "Věřím, že na zápas dorazí pouze slušní fanoušci, a že k žádnému incidentu nedojde. Opatření děláme pouze preventivně," vysvětluje šéf jihlavského klubu Jan Zachrla.