Derby? Byl to jen přípravný zápas, tvrdí Martin Krupka

07.08.2007 / Pavel Zeman

I druhý domácí zápas v přípravném období zvládla Dukla na jedničku. Třebíčskou Slavii porazila v poměru 2:1. Brankový účet zápasu otevřel ve 23.minutě Martin Krupka po ukázkově sehrané přesilovkové akci. "Je sice hezké, že jsme vyhráli, ale nic to neznamená. Musíme makat dál," burcuje posila z Mladé Boleslavi.
Do Jihlavy přijelo zhruba 20 skalních příznivců Třebíče. Ti se nenechali zahanbit a hlasitým povzbuzováním hnali svůj tým po celý zápas. Jihlavský kotel se také nechtěl nechat zahanbit, a tak zápas provázela solidní atmosféra. Samotní hráči však nádech derby nepociťovali. "Je to jen příprava. Jestli hrajeme s Třebíčí, nebo s někým jiným je jedno. V kabině neproběhlo žádné zvláštní hecování, prostě zápas jako každý jiný," vysvětluje Krupka. Sám si pochvaloval kvalitu ledu: "Led byl o 100% lepší. myslím, že to muselo být i vidět. Proti Orenburgu to bylo hrozné, ale dnes si nemůžeme stěžovat," říká spokojeně a jeho slova potvrzuje i jihlavský trenér Aleš Tomášek: "Na to, že je začátek srpna byla hrací plocha slušná. To mohu potvrdit," dodává.

V jihlavské brance se velmi dobře jevil Kaspar Zgraggen. Má už jihlavský kouč vyřešen post brankářské jedničky? "My máme tři kvalitní gólmany. Určitou představu o tom, kdo bude prvním gólmanem, už sice máme, ale do konce přípravy zbývá ještě hodně času a leccos se může změnit. Takže bych ještě v tuto chvíli nerad říkal to jméno," tají Tomášek.

Poslední třetinu bylo na hřišti jediné mužstvo - Třebíč. Jihlavanům jakoby došly síly. "Třebíč je na tom stejně jako my. Každý tým nyní trénuje naplno, a tak řeči o vyčerpání jsou zcestné. Je sice pravda, že poslední třetina nám nevyšla podle našich představ, ale na únavu se nemůžeme vymlouvat. Třebíč začala napadat naši rozehrávku, a to nám dělalo problémy. Kdybychom ve druhé části přidali třetí branku, bylo by to o něčem jiném. Jenže my jsme žádnou příležitost neproměnili," ví jihlavský velitel střídačky.

Další přípravné utkání sehraje Jihlava ve čtvrtek tradičně v 17:30. Soupeřem bude ambiciózní Mladá Boleslav. Martin Krupka, ještě vloni hráč právě týmu z města Škodovek, má na tento zápas o motivaci postaráno. "Mladá Boleslav? Už se na ten zápas těším. Samozřejmě se budu chtít ukázat. Z jejich kádru jsem v kontaktu zhruba se čtyřmi hráči, jinak ty kluky moc neznám. Ale to mou motivaci nesnižuje," říká.

A jak bude vypadat sestava? "Patrik Bosák má něco se zády a Jirka Hanzal pořád čeká na ortézu. Složení pětek zase jemně promícháme. Od toho přeci příprava je," má Tomášek jasno.