Na Třebíč se Slováky a Kousalem

15.08.2007 / Robert Netušil

Podruhé během pouhých deseti dnů se Dukla Jihlava postaví Horácké Slavii Třebíč. Minulý týden porazili jihlavští hokejisté svého regionálního soka na domácím ledě díky brankám Martina Krupky a Jana Lojka těsně 2:1. Tentokrát ovšem budou plnit roli hosta. Druhý přípravný zápas mezi Jihlavou a Třebíčí se odehraje na třebíčském zimním stadionu ve čtvrtek 16. srpna od 18 hodin.

V sestavě Dukly by se měli objevit oba Slováci, kteří na Vysočinu dorazili začátkem týdne na zkoušku. V obraně se bude snažit zaujmout trenéra Aleše Tomáška třiadvacetiletý odchovanec Slovanu Bratislava Robert Pukalovič a v útoku zabojuje o místo v kádru dvaadvacetiletý rodák z Nitry Miroslav Pupák.

„Ano, oba dostanou příležitost. Do konce týdne se pak rozhodneme, jestli u nás zůstanou i pro sezonu, či nikoliv,“ uvedl hlavní kouč jihlavského týmu Tomášek.

Třebíčským střelcům bude v brance čelit Roman Kousal, který měl podle původních plánů nastoupit už v úterním domácím souboji s Havlíčkovým Brodem. „Jenomže, pak by na Třebíč už podruhé vyšel Kaspar, a to jsme nechtěli. Proto si oba gólmani zápasy prohodili,“ podal vysvětlení trenér Dukly.

Zatím poslední test se povedl oběma čtvrtečním soupeřům. Třebíč doma v úterý porazila Mladou Boleslav jednogólovým rozdílem 4:3 (V. Burian, Kukla, Matušík, L. Sláma) a Dukla rozstřílela před vlastním publikem havlíčkobrodské Rebely vysoko 8:2 (Rytnauer 2, L. Krupka, Ježek, Bakus, Nekvasil, Hanzal, M. Krupka)