Lojek si musí hledat jiné angažmá, otázka brankářů se vyřeší v pondělí

24.08.2007 / Robert Netušil

Jihlavský tým opouští útočník Jan Lojek. Jednadvacetiletý rodák z Prahy, který naposledy působil ve Žďáru nad Sázavou, byl v Dukle Jihlava na zkoušku. Ta už ale skončila! "Dostával by u nás málo příležitosti, proto pro něj bude lepší, když si najde jiné angažmá," uvedl na Lojkovu adresu šéf Dukly Jan Zachrla.

V nejbližších dnech by už také měla dostat konečnou podobu brankářská dvojice jihlavského mužstva pro novou sezonu. O místo se v přípravě prali Milan Řehoř, Kaspar Zgraggen a Roman Kousal. "Chtěl bych v tom směru udělat jasno co nejdřív," říká hlavní kouč Aleš Tomášek. A jeho přání bude zřejmě splněno hned na začátku příštího týdne. "V pondělí s definitivní platností rozhodneme," slibuje Jan Zachrla.

Dukla má za sebou osmé přípravné utkání. Ve čtvrtek podlehla na ledě Berounských Medvědů těsně 1:2, když jedinou branku Jihlavy vstřelil dvě minuty před koncem zápasu Ladislav Rytnauer. "Dobře jsme hráli jenom deset minut, jinak byl Beroun dvě třetiny jasně lepší. My jsme pořád někde hledali puk, nevyhráli jsme osobní souboje," zlobil se na svoje svěřence kouč Aleš Tomášek.

Navíc byli jihlavští hokejisté znovu často vylučováni. Především v úvodních dvaceti minutách, kdy šest hráčů dostalo dvoumitovový trest a dva dokonce desetiminutový. "Mohli bychom se klidně dohadovat, jestli to všechno byly fauly nebo ne. Jenomže co z toho? Na to se stejně nemůžeme vymlouvat," říká jihlavský trenér.

Jeden gól inkasoval na berounském ledě Milan Řehoř a druhý Kaspar Zgraggen. Prvně jmenovaný musel na začátku druhé části na dvě minuty do branky, protože jeho kolega měl problémy s výstrojí. "Urval se mu řemínek na betonu, a protože přijel ke střídačce, tak musel podle pravidel z ledu. Každopádně Milan za ten gól nemohl, s tím nešlo nic dělat," zastal se nerozchytaného Řehoře Tomášek.