Rozhodnutí se odkládá

27.08.2007 / Robert Netušil

Jak bude vypadat složení brankářské dvojice Dukly Jihlava pro novou prvoligovou sezonu? To zatím ještě není definitivně jasné. Na pondělním dopoledním tréninku sice byli pouze Milan Řehoř a Kaspar Zgraggen, ale nic určitého se z toho vyčíst nedalo. „Roman Kousal má drobné zdravotní problémy, proto tady dnes byli jenom ti dva,“ objasnil absenci jednoho ze svých svěřenců trenér jihlavských gólmanů Petr Jaroš.

Vedení Dukly slibovalo, že otázku brankářů vyřeší začátkem tohoto týdne, jenomže nakonec muselo svoje rozhodnutí odložit. „Potřebujeme dořešit ještě několik drobností, hned potom samozřejmě jména vybraných gólmanů odtajníme,“ tvrdí šéf jihlavského klubu Jan Zachrla.

Výběr ale nebyl nikterak jednoduchý. Jak Řehoř, tak i Zgraggen s Kousalem podávali v dosavadních přípravných zápasech velmi dobré výkony. „Všichni tři ukázali, že chytat opravdu umí,“ nešetřil chválou na adresu zmiňované trojice Jaroš. „Nejraději bychom si je nechali všechny.“

Celou přípravu na suchu absolvovala s Duklou dvojice Kousal, Řehoř. O něco později se k nim připojil také Švýcar Kaspar Zgraggen. Dvaadvacetiletý rodák z Bernu, který loni působil v Bielu, si ze všeho nejdřív vyzkoušel dělo na střílení puků. „Z toho nelze nic konkrétního vyčíst, ale já musím přiznat, že jsem to tehdy s Kasparem neviděl moc dobře,“ svěřil se Jaroš.

Po dalších trénincích, a především zápasech, si ale názor na urostlého gólmana opravil. „Myslím, že nás překvapil všechny. Je neuvěřitelně pracovitý. Ukázal, že švýcarští brankáři se opravdu zlepšují. I proto jsou v poslední době poměrně často draftovaní do NHL,“ prohlásil spokojený kouč jihlavských gólmanů.