Dukla přivítá prvoligového nováčka

28.08.2007 / Robert Netušil

Jihlavští hokejisté se naposledy v přípravě představí domácímu publiku. Dnes v 17:30 nastoupí Dukla na Horáckém zimním stadionu proti nováčkovi prvoligové soutěže Vrchlabí. Zbývající tři zápasové testy už pak Jihlava absolvuje pokaždé na ledě svých soupeřů. Postupně pocestuje do Havlíčkova Brodu, Benátek nad Jizerou, kde narazí na Mladou Boleslav, a generálku před novou sezonou si odbude 7. září ve Znojmě.

Hokejisté Dukly zatím nastříleli v osmi přípravných soubojích 25 gólů, naopak sami jich inkasovali 23. Titul nejproduktivnějšího hráče si stále suvereně drží útočník Ladislav Rytnauer, který už posbíral 18 kanadských bodů za šest branek a dvanáct přihrávek.

V dnešním utkání s Vrchlabím by se na ledě Horáckého zimního stadionu měla objevit taková sestava, která s největší pravděpodoboností zasáhne i do úvodního soutěžního duelu 12. září. "Je to tak, tohle složení by mělo být základem pro sezonu," potvrdil informaci hlavní kouč Dukly Aleš Tomášek.

Otázník visí pouze nad gólmanem. Zatím není jisté, zda se do branky postaví Milan Řehoř, či Kaspar Zgraggen. Romana Kousala trápí zdravotní problémy. "Rozhodneme se zřejmě až na poslední chvíli," tvrdí trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš.