Za nejlepšího hráče listopadu jste zvolili Tomáše Čachotského

06.01.2008 / Pavel Zeman

Naše redakce pro vás připravila novou atraktivní anketu, ve které vy sami volíte nejlepšího hráče měsíce. V listopadu vás svými výkony nejvíc zaujal Tomáš Čachotský. Dravý útočník, který příští týden oslaví šestadvacáté narozeniny, získal celkem 957 hlasů. „Hlavně děkuju fanouškům, protože to oni mě zvolili a já jim za to ještě jednou hrozně moc děkuju,“ rozplýval se při předání čestného diplomu.

Malý velký muž jihlavské ofenzívy měl původně strávit letošní sezónu ve Znojmě. Po několika extraligových zápasech se ale vrátil do Jihlavy s možností střídavého startu ve městě okurek. „Tak extraliga je cílem každého hokejisty. Já zrovna v neděli odjíždím se Znojmem do Karlových varů. Zranilo se jim tam totiž pár hráčů, tak jim pomůžu. Ale v pondělí už bych měl přijet zpátky do Jihlavy,“ vysvětluje.

V předposledním měsíci loňského roku odehrála Jihlava 8 utkání a pod vedením kouče Petra Kaňkovského bojovala na dálku s Prostějovem o šesté místo zaručující předkolo play-off. Tomáš Čachotský odehrál 7 duelů, v nichž si připsal 3 góly a 6 asistencí.

3. listopadu 2007 přivítala Dukla na svém ledě havlíčkobrodské Rebely a vinou katastrofálního nástupu do poslední dvacetiminutovky prohrála 3:4. „Padesát sedm minut jsme vydrželi hrát to, co jsme měli a dá se říct, že jsme měli i víc šancí. Jenže začátek třetí třetiny nám utekl. To rozhodlo celý zápas. Dostat takhle slepený tři góly, to nás srazí na kolena,“ řekl tehdy útočník s dvacítkou na zádech k zápasu, ve kterém nasbíral 2 kanadské body za gól a nahrávku.

Po debaklu 2:9 v Hradci Králové Čachotského skolila nepříjemná viróza, a tak byl nucen vynechat zápas s Mladou Boleslaví (3:4p.). Na následnou porážku od nováčka z Mostu či od favorita z Chomutova prý nevzpomíná rád. „Já určitě raději vzpomínám na zápasy, které jsme vyhráli, nebo ve kterých jsem dal gól. Tohle byla nepříjemná série.“ Šňůra osmi utkání bez hřejivého pocitu vítězství skončila tam, kde začala. Tedy v zápase s Berounem.

Ve 24. kole si Jihlavští potřetí v sezóně vyzkoušeli, jaké to je, odvézt si z venkovního zápasu tři body. K porážce houževnatého Vrchlabí přispěl jedním úspěšným zásahem a dvěma asistencemi právě Tomáš Čachotský.

Po posledním listopadovém kole, úspěšném zápase s Kadaní, byl odvolán z pozice hlavního trenéra Kaňkovský a na jeho práci navázal Karel Dvořák. „Nemá cenu se moc dívat takhle dozadu. Co bylo, bylo. Teď tady máme další zápasy a na ty se musíme soustředit,“ uzavírá Čachotský bojovně.

Top 10 (listopad): 1. Tomáš Čachotský, 2. Oldřich Bakus, 3. Milan Řehoř, 4. Bedřich Ščerban, 5. Petr Štrach, 6. Ladislav Rytnauer, 7. Tomáš Hradecký, 8. Martin Krupka, 9. Pavel Staněk, 10. Radek Míka.