Odchovanci Jihlavy jsou v semifinále vidět

21.03.2008 / Eva Streichsbierová

Zbytek letošní prvoligové sezony se odehraje bez účasti Dukly Jihlava, přesto v týmech, které ještě zůstaly ve hře o celkové prvenství, jsou stále odchovanci jihlavského hokeje. Mezi ně se řadí boleslavský kouč Petr Kaňkovský společně s útočníkem Jonáše Fiedlerem, ale také brněnští hráči Ivan Padělek a Marian Morava.

Série mezi Mladou Boleslaví a Brnem dospěla do sedmého dějství. Oba týmy totiž pokaždé dokázaly uspět na domácím ledě. Zatím posledním mužstvem, kterému se to povedlo, byla ve čtvrtek Kometa. Ta slavila před vyprodaným Rondem výhru 6:1, čímž srovnala stav semifinálové série na 3:3.

„Měli jsme moc zbytečných vyloučení, které domácí trestali. Hlavně ve chvíli, kdy jsme stáhli stav na 1:2, jsme udělali další přestupek, a ten nás pak stál celý zápas,“ postěžoval si asistent hlavního kouče Leo Gudas.

Jedním z těch, kteří si během zápasů vyzkoušeli v Brně trestnou lavici, byl také bývalý hráč Dukly Jihlava Jonáš Fiedler. „Je těžké nepodlehnout té atmosféře. Ale znovu se ukázalo, že oni mají strašný problém hrát s námi v pěti proti pěti. Vždyť v posledních dvou zápasech dávali góly jenom v přesilovkách,“ prohlásil třiadvacetiletý útočník.

Právě na disciplíně tedy budou muset v posledním souboji hráči Mladé Boleslavi pořádně zapracovat. „Souhlasím, v tom bude ležet klíč k úspěchu. Samozřejmě chceme doma vyhrát. Máme taky výborné fanoušky, kteří nás určitě podpoří,“ vzkazuje do Brna Fiedler.

Hodně jsou zatím v sérii vidět také další dva odchovanci Dukly Jihlava. Útočník Ivan Padělek a obránce Marian Morava patří k nejlepším hráčům Brna. Oba se zapsali do střelecké listiny i v šestém duelu. Prvně jmenovaný čtvrteční přestřelku odstartoval a Morava, který je mimochodem hráčem Mladé Boleslavi, pak zvyšoval na 4:1.

Rozhodující sedmý souboj se odehraje i za účasti všech čtyř jihlavských rodáků v sobotu 22. března od 17:30 v boleslavské Zlatopramen aréně. Živě ho bude přenášet server idnes.cz.