Nelíbí se mi osočování bývalých hráčů Dukly, říká Ščerban

07.04.2008 / Eva Streichsbierová

Vedení HC Dukla Jihlava mrzí reakce některých fanoušků na diskusním fóru klubového webu. V minulých dnech se zde objevilo několik slovních útoků namířených proti bývalému hráči, trenérovi a sportovnímu manažerovi Dukly Petru Kaňkovskému, s čímž současný jednatel Bedřich Ščerban absolutně nesouhlasí! „Nelíbí se mi, když se na veřejnosti jakýmkoliv způsobem osočují bývalí jihlavští hráči,“ prohlásil třiačtyřicetiletý šéf klubu.

Foto: MF Dnes

Podle něj jde o nesmyslné jednání, které poškozuje jméno nejen daného hráče, ale i celé Dukly. „A nemusí jít jen o Petra, nicméně on je tím posledním, který se stal terčem narážek a pomluv. Dukla si každého hráče, který za ní v minulosti nastoupil, velmi váží a tito hokejisté mají do Jihlavy vždy dveře dokořán,“ uvedl Ščerban.

Současnému trenérovi Mladé Boleslavi mají fanoušci za zlé především jeho prosincový odchod z klubu a dávají mu za vinu také následné hráčské výměny mezi oběma týmy. „To, že někdo z nějakého klubu odejde ještě neznamená, že na něho okamžitě budeme házet špínu. Petr měl k odchodu z Dukly svoje důvody a je potřeba je akceptovat,“ tvrdí jihlavský jednatel.

Podle něj je změna zaměstnání, popřípadě firmy, běžnou součástí života. „Lidé mění práci a zaměstnavatele z různých důvodů každou chvíli. Proč by to samé nemohl udělat hráč nebo trenér? S tím, že Petr odešel do Boleslavi, nemám absolutně žádný problém,“ hlásí Ščerban.

Další vlna nevole se proti Kaňkovskému zvedla minulý týden poté, kdy se na stránkách Dukly objevila informace o tom, že jeden z nejproduktivnějších útočníků týmu v letošní sezoně, Martin Krupka, by se rád vrátil do Mladé Boleslavi.

„Jde čistě o rozhodnutí hráče, který dostal dvě nabídky a vybral si tu z Boleslavi. Já tady nikoho proti jeho vůli držet nebudu. Nelíbilo se mi pouze jakým způsobem se mnou Martin jednal, ale to rozhodně nedávám za vinu Petrovi,“ říká Ščerban.

Další nevyřešenou otázkou, která hýbe děním na diskusním fóru, je prohlášení zastupujícího šéfa Dukly Tomáše Sedláka o podání případného trestního oznámení na bývalé vedení klubu v souvislosti s dodavatelem sportovního vybavení.

„Žádné trestní oznámení podávat nehodlám. Pouze bych rád ukončil smlouvu s dodavatelem výstroje, protože si myslím, že existují jiné firmy, které by byly pro Duklu z hlediska financí mnohem zajímavější. Ale to už je věcí jednání současného vedení a ne minulého. Tím bych chtěl tuto věc smést jednou pro vždy ze stolu. Chci vrátit jihlavský hokej tam, kam patří. Klub potřebuje podporu a ne vzájemné osočování a špatnou pověst,“ říká rezolutně Ščerban.

Ten se proto chce také zúčastnit středeční besedy, na které bude bývalý útočník, trenér a sportovní manažer Dukly Petr Kaňkovský odpovídat na dotazy fanoušků. „Chci tím dát jasně najevo, že proti Petrovi nic nemám a doufám, že tím veškeré útoky a napadání na našich stránkách definitivně skončí,“ vzkazuje šéf jihlavského klubu.