Jsem trošku nervózní, přiznává útočník Daniel Hodek

09.09.2008 / Eva Streichsbierová

Patří mezi nejzkušenější hráče jihlavského týmu. Co se věku týká, je dokonce nejstarší ze všech. Přesto prý cítí před startem nového prvoligového ročníku lehkou nervozitu. Útočník Daniel Hodek si ze všeho nejvíc přeje ve středečním úvodním souboji s Vrchlabím dobře začít.

„Přeci jen jsem tady nějaké dva roky nehrál. Určitě přijde dost lidí, budou fandit a já chci, abychom udělali slušnej výsledek,“ svěřil se čtyřiatřicetiletý hokejista.

Ještě na jaře letošního roku přitom oblékal dres konkurenčních havlíčkobrodských Rebelů, pak se ale rozhodl vrátit domů. „Jsem trošku nervózní, ale věřím, že to nakonec zvládnu. Doufám, že uspějeme,“ prohlásil den před úvodním zápasem s Vrchlabím.

Začínat doma podle něj není žádná výhoda, naopak soupeř není vystaven takovému tlaku. „Bylo by pro nás lepší hrát venku. I když zase na druhou stranu věříme, že nám lidi pomůžou, hodně na ně spoléháme,“ poslal vzkaz fanouškům Hodek.

Proti Východočechům se na led postaví společně s Jiřím Manem a Oldřichem Bakusem. Ladislav Rytnauer totiž zřejmě kvůli zdravotním potížím nebude moc hrát. „S Oldu se známe, jsme zkušení, takže si řekneme, kde má kdo stát. Bude to dobrý,“ nebál se nesehranosti.

Ostatně v minulosti toho vedle sebe ti dva odehráli hodně a vzpomínky zůstávají živé. „Doufám, že nebudeme jenom vzpomínat, ale že taky odvedeme dobrý výkon a dáme nějaký ten gól,“ hlásil odhodlaně Hodek.

Cesta k vítězství by mohla vést ve středu právě přes rychle vstřelenou branku... „To je úplně jedno, kdy padne, klidně to může být až v 59. minutě. Jen když bude vítězná,“ prohlásila jedna z letních posil Dukly Jihlava.