Cítím se parádně, mám dobře natrénováno, hlásí Řehoř

10.09.2008 / Eva Streichsbierová

Dlouhé čekání je u konce, dnes večer znovu ožijí prvoligové hokejové stadiony. Sezona 2008/2009 startuje. Dukla Jihlava hostí na úvod Vrchlabí, na které nemá z loňského ročníku příliš dobré vzpomínky. Právě Východočeši se totiž postarali jihlavským hokejistům o předčasný konec sezony. Dnešní duel začne na Horáckém zimním stadionu v 17:30.

Foto z dopoledního tréninku zde

Únorovým vyřazením už se ale jihlavští hokejisté zaobírat nechtějí. „Žádná odveta, nic takového. Za uplynulou sezonou už jsme udělali tlustou čáru, teď jedeme nanovo,“ hlásí brankářská jednička Dukly Milan Řehoř. „Chceme vítězství, nic než tři body nás nezajímá,“ dodává přesvědčivě.

Také loni vstupoval rodák ze Žďáru nad Sázavou do sezony jako jednička, v úvodu ale o tuto jistotu na chvilku přišel. V tom nejlepším světle se pak představil až teprve ve druhé polovině ročníku. „Člověk je jednou nahoře a jednou dole. Loni jsem měl hlavně psychickou krizi. Teď se cítím parádně, mám dobře natrénováno, takže věřím, že to bude super,“ tvrdí Řehoř.

Jenomže Vrchlabí určitě nepřijede do Jihlavy jen tak odevzdat tři body, naopak si hodlá z Vysočina nějaké odvézt. Sebevědomí navyšuje východočeskému klubu jistota hráčské pomoci z extraligové Mladé Boleslavi.

„Víme, že Vrchlabí má hodně kvalitní mančaft. Ale my právě umíme spíš zahrát s lepším soupeřem než s horším. Myslím, že by to mohlo být suprový utkání,“ láká fanoušky do hlediště jihlavský gólman.

Do dnešního úvodního soutěžního utkání zasáhnou také dva jihlavští junioři – patnáctiletý obránce David Musil a osmnáctiletý útočník Dan Kotlík.