Kabina prvoligové Dukly Jihlava byla plná dětí

22.09.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty dnes dopoledne navštívily děti ze dvou mateřských školek. Vedení Dukly nabídlo všem školičkám, že se mohou přijít s dětmi podívat na běžný provoz Horáckého zimního stadionu. Jako první zareagovaly školy Jarní a Seifertova. Kolem šedesáti dětí zavítalo v rámci prohlídky stadionu i do kabiny A-týmu.

Foto z dopolední návštěvy zde

Přivítání se jim dostalo do marketingového šéfa klubu Dušana Pařila, ale pozdravit malé předškoláky přišel také jednatel Dukly Bedřich Ščerban. V kabině prvoligových hokejistů byl s nimi největší kamarád útočník Ladislav Rytnauer.

„Všechny děti odcházely s tím, že se stanou hokejisty. Kluci i holčičky,“ usmíval se Pařil. „Nejvíc se všem líbili gólmani, brankářská helma byla v plné permanenci,“ dodal.

Děti si osahaly led, podívaly se na trénink A-týmu z balkónu Horáckého zimního stadionu, viděly jak rolba žehlí ledovou plochu a vyzkoušely si, jak se sedí na střídačce. Na závěr dostal každý čokoládový puk a samolepku Dukly Jihlava. „Všichni říkali, že se jim u nás moc líbilo a že se za námi určitě zase brzy přijdou podívat,“ prozradil Pařil.

Zájem o návštěvu jihlavského hokejového klubu už projevily další školky, takže podobný program absolvuje v nejbližších dnech ještě celá řada kluků a holčiček.