Útočník Rytnauer měl chuť na změnu, nechal se ostříhat

29.10.2008 / Eva Streichsbierová

Do jihlavské sestavy se vrací útočník Ladislav Rytnauer, který v minulých dnech léčil virózu. Zahrát by si měl už v dnešním derby na ledě Třebíče. „Dostal jsem antibiotika, musel jsem je dobrat, ale teď už se cítím v pohodě. Pokud mě trenér nominuje, jsem připravený nastoupit,“ oznámil osmadvacetiletý útočník Dukly.

Loni patřil k nejlepším střelcům soutěže, až do doby, než se zranil. Letos zatím odehrál pouze 11 zápasů, přičemž do soupeřovy sítě se trefil čtyřikrát. „Hlavně, že to šlape klukům v první lajně, ti rozhodují. Na nás ostatních je, abychom bránili. Milan Řehoř čape výborně a tak stačí, když budeme vyhrávat 2:1,“ prohlásil Rytnauer.

I přesto, že se v letošním soutěžním ročníku zatím střelecky příliš neprosazuje, na ledě si ho fanoušci všimli pokaždé. Jeho dredy, které vyčuhovaly zpod helmy, byly prostě nepřehlédnutelné. S tím už je ale konec! Jihlavský hokejista se rozhodl pro změnu. „Nic v tom nehledejte, prostě jsem jenom dostal chuť se ostříhat,“ vysvětloval s úsměvem zkušený forvard.

Každopádně se okamžitě stal terčem narážek spoluhráčů a členů realizačního týmu. „Já jsem taky ostříhanej, ale nikdo se mnou kvůli tomu žádný rozhovor nedělá. To má zase někdo protekci,“ utrousil naoko rozzlobeně kustod jihlavského A-týmu Bohumil Tománek. „Ale moc mu to sluší, co?“ dodal vzápětí.

Změna vizáže s sebou ovšem přinesla i drobný zásah do výstroje hráče. „No jo, první, co jsem musel udělat, bylo to, že jsem si stáhnul helmu na minimum. Jinak bych s ní mohl točit kolem hlavy pořád dokola,“ smál se Rytnauer. „S Jindrou (Jindřich Hurda, masér Dukly – pozn. redakce) jsme ji trochu poštelovali a teď už sedí dobře,“ pochvaloval si.

V derby s Třebíčí bude Dukla papírovým favoritem, v tabulce ji totiž patří osmá příčka, kdežto hokejisté Horácké Slavie jsou zatím stále poslední. „Jenže na tom vůbec nezáleží, oni nejsou žádní nazdárci, navíc v posledních kolech se jim dařilo. Určitě to bude pořádně těžký zápas,“ pokyvoval hlavou jihlavský útočník. „Já ale věřím, že vyhrajeme. Že tu jejich šňůru zase na chvilku utneme a srazíme je dolů,“ přispěchal s dodatkem.