Dukla se rozhlíží po posilách, Augusta by chtěl obránce

27.01.2009 / Eva Streichsbierová

Konec přestupního termínu se blíží, hokejovým týmům zbývá na obchodování s hráči už jenom pár dnů. O vhodné doplnění kádru před startem play off se snaží také Dukla Jihlava. „V těchto dnech jsem na telefonu v podstatě nepřetržitě,“ přiznává sportovní manažer klubu Patrik Augusta. „Je spousta hráčů, o které máme zájem. Může se něco stát, ale taky nemusí dojít k ničemu,“ dodává.

Svoji pozornost prý soustředí především na získání kvalitního obránce. „Pořád ještě bojujeme o Janise Andersonse. Zatím není definitivně rozhodnuto, jestli tady zůstane. Je tedy jasné, že bychom tenhle post potřebovali trochu vyztužit. Ale chceme kvalitního beka, zkušeného. Mladých hráčů máme dost,“ tvrdí Patrik Augusta.

Ke zkušeným hráčům rozhodně patří například havlíčkobrodský bek Michael Vyhlídal nebo brněnský Marian Morava. Obě jména byla v poslední době v souvislosti s posílením jihlavského kádru několikrát skloňována. „Ano, Vyhlídal patří do toho našeho seznamu. Ale jak už jsem řekl, variant je spousta,“ přikyvuje šéf sportovní sekce Dukly.

Co se týká Mariana Moravy, není prý jeho příchod na pořadu dne. I když zájem by ze strany Jihlavy byl. „Ano, mluvili jsme o něm, ale padlo to. Kometa ho neuvolní,“ vysvětluje dočasný hlavní kouč A-týmu Dukly Josef Augusta. Příliš těžkou hlavu si z toho ovšem nedělá. „Myslím, že i tak máme slušný kádr. Pokud nás nepotkají nějaká zranění, budeme silní.“ vzkazuje.