Dukla mladým reprezentantům nestačila, utrpěla debakl

24.03.2009 / Eva Streichsbierová

Druhé přípravné utkání s reprezentačním výběrem hráčů do 18 let se jihlavským hokejistům ani trochu nepovedlo. Na zimním stadionu v Letňanech s ním prohráli vysoko 2:11! Oba góly zařídil Petr Straka, který doplnil mužstvo Dukly ze soupeřova týmu. V jihlavské brance se vystřídala dvojice dorostenců David Rittich, Jiří Šťastný.

Česká reprezentace „18“ – Dukla Jihlava 11:2 (2:1, 4:1, 5:0)
Branky Jihlavy: Petr Straka 2 (reprezentace „18“)

Sestava Jihlavy: Rittich (30. Šťastný) – Novák, Kašpar, Jank (reprezentace „18"), Šustr, Posmyk, Rosendorf, Bílek, Březina – Bezděk, Jonáš, Krupka – Havlík, Honejsek, Straka (všichni reprezentace „18“) – Malec, Polcar, M. Kuřítko – Pěška, Kotlík.

Vyrovnaný hokej se hrál v Praze pouze jednu třetinu, po dvaceti minutách prohrávala Jihlava jen těsně 1:2. „Od půlky zápasu nás ale soupeř jednoznačně přehrál. Bylo vidět, že je v určité fázi přípravy a je velmi dobře sehraný,“ přiznal asistent hlavního kouče Roman Mejzlík.

Dukla se proti mladým českým reprezentantům postavila znovu s týmem složeným převážně z juniorů, kteří v minulých dnech vybojovali extraligovou příslušnost. „Věřím, že tenhle výsledek některým klukům otevře oči. Měli by se víc soustředit na hokej a ne jenom na oslavy,“ zlobil se trenér.