Duklu čeká důležitý první krok

12.09.2003 / RTD

V sobotu 13. září vstoupí hokejisté Dukly Jihlava do své páté prvoligové sezóny. Na úvod je čeká velmi atraktivní soupeř, který ještě v loňské sezóně působil v nejvyšší hokejové soutěži - celek havířovských Panterů.
O tom, jak důležité je do nového ročníku vykročit správnou nohou jistě nikdo nepochybuje.
Jen těžko říct, co se dá od Havířova očekávat. Loňský kádr mužstva, které po zcela nevydařené sezóně nemohlo skončit na jiném než posledním místě a po prohrané baráži s Kladnem sestoupilo do první ligy, byl kompetně přebudován. Tým získal nové trenéry, hlavním koučem se stal zkušený Richard Farda jeho asistentem je Pavel Sedlák. Na post prvního gólmana získalo havířovské vedení exopavského Martina Vojtka, který se vrátil do Čech po angažmá ve slovenské Žilině. Největšími osobnostmi obranných řad jsou bezesporu Patrik Rimmel a Miloš Vavruša. Útoku Panterů pak dominuje především trijo: Tomáš Sršeň, Aleš Zima a Pavel Zdráhal. Posledně jmenovaný v loňské sezóně oblékal dres jihlavské Dukly.

Jeho bývalý spoluhráč Petr Altrichter nám k prvnímu zápasu Dukly v sezóně řekl toto: "Je pravda, že o Havířovu toho moc nevíme. Ale na druhou stranu já nikdy stejně informace o soupeřích nesbírám. Prostě je jedno proti komu nastoupíme, hlavně musíme vyhrát. Doufám, že jsme si ten horší den tohoto týdne vybrali v pondělí v Ostravě, do sobotního zápasu s Havířovem půjdeme plně koncentrovaní a uděláme ten první důležitý a hlavně úspěšný krok do sezóny."

statistiky Havířova v přípravných zápasech
nejvíce bodů:
Milan Volák 12 7 (2+5)

nejproduktivnější obránce:
Miloš Vavruša 14 6 (4+2)

nejlepší střelec:
Tomáš Sršeň 11 4 (4+0)

nejvíce asistencí:
Patrik Rimmel 11 5 (0+5)
Milan Volák 12 7 (2+5)

brankáři:
Martin Vojtek 9 1.9 94.9%
Adam Vrba 9 3.4 90.6%

Ostatní zápasy 1. kola Opava - Mladá Boleslav Beroun - Olomouc Písek - Kadaň Kometa Brno - Prostějov Chomutov - Hradec Králové Třebíč - Ústí nad Labem