Trénovat s týmem je mnohem lepší, tvrdí obránce Takáč

25.05.2009 / Eva Streichsbierová

Je jedním ze dvou slovenských zástupců v jihlavském týmu. Stejně jako útočník Juraj Minčák hrál také obránce Milan Takáč v uplynulém ročníku za prvoligové Michalovce. „Tam jsem se s Jurajem hodně kamarádil. On mi pak řekl, že jede na zkoušku do Jihlavy a jestli bych to taky nechtěl zkusit. Souhlasil jsem a zatím můžu říct, že je všechno perfektní,“ svěřil se čtyřiadvacetiletý odchovanec košického hokeje.

S Duklou trénuje už čtvrtý týden a přípravu v týmu si nemůže vynachválit. „V první slovenské lize se totiž hráči připravují sami, a to se nedá srovnávat. Člověk se prostě sám tolik nedonutí. Tohle je paráda, jsem spokojený po všech stránkách,“ pochvaluje si společné tréninky nováček jihlavského mužstva. „Věřím, že o to pak pro mě bude lepší i celá sezona,“ dodal.

V Michalovcích už prý zůstat nechtěl. „Lákalo mě zahraničí,“ prozradil Takáč, který v minulosti strávil jednu sezonu ve Francii. „No a když pak přišla nabídka z Jihlavy, tak jsem samozřejmě okamžitě souhlasil. Je to pro mě nová výzva,“ nechal se slyšet mladý obránce.

Stejně jako na Slovensku bude hrát „jen“ druhou nejvyšší domácí soutěž. „O té české se ovšem všeobecně říká, že je mnohem kvalitnější než ta naše. Takže se na novou sezonu moc těším,“ uvedl. Do začátku nového prvoligového ročníku ale ještě nějaká doba zbývá a Takáč tak zatím bude mít dostatek času sžít se s týmem i městem.

„Poznávat Jihlavu chodím většinou právě hlavně s Jurajem. Už jsme byli i ve zdejší ZOO, je moc hezká,“ uznale pokyvoval hlavou novic Dukly. Jméno oblíbené hospůdky ale neprozradil. „Na to zatím ani není čas, pořád se trénuje. Možná později,“ dodal s úsměvem.