Dukla má o trenérech jasno

16.04.2010 / Pavel Zeman

Vedení Dukly Jihlava odtajnilo obsazení trenérských postů všech věkových kategorií. Hokejisté „A“ týmu mají za sebou první týden přípravy na suchu pod vedením hlavního trenéra Petra Vlka, jemuž dělá asistenta Patrik Augusta. Brankáře bude mít na starosti Petr Jaroš. „Petr podepsal novou dvouletou smlouvu,“ říká generální manažer Dukly.

Ke změně dochází u jihlavských juniorů, kde končí trenérské duo Aleš Polcar - Petr Kuchyňa. „Nabízeli jsme tento post Romanu Mejzlíkovi, ale ten naši nabídku nepřijal,“ prozrazuje Bedřich Ščerban kandidáta číslo 1. Mejzlík nakonec kývnul Horácké Slavii Třebíč, kde bude působit jako hlavní kouč.

Juniorů Dukly se ujme bývalý vynikajícího obránce, kterého v roce 1998 draftovalo Toronto, Petr Svoboda. Děvětadvacetiletý rodák z Jihlavy měl v sezoně 2009/2010 na starosti 7. a 8. třídu. Nyní se chystá připravit jihlavské mladíky na boje v juniorské extralize.

Vše při starém zůstává u kormidel obou dorosteneckých kategorií. Na úspěšnou sezonu se pokusí se starším dorostem navázat Luboš Sláma. Jiří Jungwirth bude pokračovat u mladších dorostenců.

Trenéři všech kategorií mají volnou ruku ve výběru realizačního týmu. Jejich návrhy poté schválí jednatel klubu. „Je to u nás takový zvyk, že trenéři si sami zvolí, s kým by chtěli spolupracovat,“ potvrzuje Ščerban demokratický systém volby asistentů.

Hlavní trenéři u jednotlivých tříd pro sezonu 2010/2011:
František Zeman – 7., 8. třída
Martin Pykal – 5., 6. třída
Jiří Cihlář – 3., 4. třída
Josef Kolda – 1., 2. třída