Suma sumárum jihlavského kádru

10.05.2010 / Pavel Zeman

Obavy, že jihlavská Dukla nastoupí do další sezóny s kádrem nezkušených mladíků, jsou pryč. Vedení postupně odtajnilo jména hráčů, kteří podepsali nový kontrakt. Asi nejvíce zaujala pětiletá smlouva s Tomášem Čachotským. Zatím jediným novým hráčem je Tomáš Kaláb, který přišel z Třebíče výměnou za Davida Dolníčka. My vám nyní exkluzivně přinášíme přehled všech hráčů, kteří patří do A týmu Dukly.

Brankáři Řehořovi bude krýt záda objev loňské sezóny, Marek Benda. Dvacetiletý spolehlivý náhradník už mnohokrát prokázal, že dokáže jihlavskou jedničku mezi tyčemi plnohodnotně zastoupit.

Situace v obraně také nevypadá špatně. Staněk, Malena nebo Dobrovolný patří k tomu nejlepšímu co může první liga nabídnout. Ostře sledovaný bude také novic v jihlavském dresu, Tomáš Kaláb. Dostatek prostoru by měli dostat i "zelenáči“ v čele s Janem Zeleným.

Chloubou celé Dukly by měl být hvězdný první útok. Trio Čachotský-Bakus-Hodek, to jsou jména, která budí respekt. Mezi útočná esa patří také Jaroslav Mareš, který však často laboruje se zraněními a nemocemi.

O své místo na slunci se poperou nejmladší forvardi – Adam Zeman a Michael Polcar. Oba již naznačili, že v dospělém hokeji nejsou jen do počtu. Jihlavští diváci si také hodně slibují od Pavla Suka. Pokud se malému - zato důraznému - hokejistovi vyhnou zranění, mohl by vytvořit s Marešem vhodně se doplňující dvojici.

brankáři:
Řehoř, Benda

obránci:
Ficenc, Malena
Staněk, Dobrovolný
Posmyk, Kaláb
Šidlík, Zelený

útočníci:
Čachotský, Bakus, Hodek
Suk, Mareš, Bezděk
Krupka L., Zeman, Polcar, Man