Dukla hledá malé hokejisty a hokejistky

13.09.2010 / Zdeněk Drla

HC Dukla Jihlava pořádá v úterý 14. září nábor malých Dukláků do přípravky. Začátek je v 17 hodin. A vůbec nevadí, pokud dítě neumí bruslit – vše se naučí na Horáckém zimním stadionu.

Nábor je určen pro děti od čtyř do deseti let, které mají zájem naučit se bruslit a hrát hokej.
„Je jedno, zda je to kluk nebo holka. Hokej už dávno není jenom pro kluky,“ vysvětlil Dušan Pařil z marketingového oddělení Dukly Jihlava.

Děti budou v přípravce pod dohledem zkušených trenérů. Postupnými kroky se budou zdokonalovat – naučí se bruslit dopředu, pozadu i bezpečně zabrzdit – poté přijde na řadu práce s hokejkou a první zápasy a turnaje v minihokeji.

A jak bude úterní nábor probíhat? „Na náboru děti přivítají hráči A-týmu v dresech. Pokud budou mít s sebou brusle, projedou se s nimi na ledě. Můžou se s hráči i vyfotit,“ popisuje trenér nejmenších hokejistů Josef Kolda, který je připraven zodpovědět rodičům veškeré otázky týkající se tréninků. „Bruslící děti budou rozděleny do skupinek, každou bude mít na starosti jeden trenér,“ dodal Kolda.

V případě, že dítě brusle nemá, lze dohodnout jejich zapůjčení. Na první jízdu na ledě by děti měly mít přilbu (nemusí být hokejová, stačí cyklistická nebo lyžařská), silnější rukavice a teplé oblečení.
„Na všechny děti čeká na zimním stadionu dárek – pěkná kšiltovka,“ doplnil Pařil.

V případě, že rodiče nestihnou hlavní termín náboru, mohou své dítě přivést na kterýkoliv trénink přípravky. Termíny najdou na webových stránkách Dukly Jihlava v sekci Rozpis ledu.