Podle Finka se v Jihlavě hodně věcí zlepšilo

02.12.2003 / Eva

Dukla Jihlava má novou posilu. Už ve středečním zápase s vedoucím celkem prvoligové tabulky, Chomutovem, by si měl její dres poprvé obléknout sedmadvacetiletý útočník Patrik Fink. Kladenský forvard, který se první písmena hokejové abecedy začal učit na Horáckém zimním stadionu, se tedy vrací domů.

Přestože zápas s Chomutovem pro něj bude úplně prvním, který odehraje v červenožlutých barvách, na jihlavském stadionu se letos představí už podruhé. Ve 3.kole se totiž proti Dukle postavil co by prostějovský hráč. S Hanáky se ale krátce potom rozešel a od té doby nikde nehrál." Za to jsem ale hodně trénoval. Pomohlo mi místní vedení a trenéři juniorů pan Havel a Skála. Připravoval jsem se s juniorkou a díky tomu se udržoval v kondici. Myslím si, že fyzicky jsem na tom relativně dobře a můžu naskočit do rozjetého vlaku," je přesvědčen sedmadvacetiletý forvard.

Loni působil Patrik Fink v týmu Kladna, kterému pomohl k návratu do extraligy. Jeho hráčem zůstává i nyní. " Patřím sice pořád Kladnu, ale teď už bych měl být až do konce sezóny na hostování v Jihlavě," říká hokejista, který se prý na svůj první zápas v dresu Dukly těší a strach z přijetí fanoušky nemá. Hrál sice dvakrát na straně týmu, který se stal jihlavským prokletím, nejprve ve Znojmě a pak na Kladně, ale přesto zůstává klidný." Myslím si, že problém mít nebudu. Jsem tady pro to, abych Jihlavě pomohl a fandům jde o stejnou věc. Navíc bych řekl, že i oni se hodně změnili. V pátek jsem se byl podívat na zápas juniorky proti Znojmu. Nevěřil jsem vlastním očím, byl tam normálně fanklub s bubnama," kroutil nevěřícně hlavou Patrik Fink. " Sám pro sebe jsem si pak říkal, že před pár lety by mě ani nenapadlo, že budu při souboji Jihlava - Znojmo fandit Dukle. Řekl bych, že se tady vše změnilo k lepšímu."

Novými Finkovými spoluhráči v útoku by měli být Petr Altrichter a Ladislav Rytnauer. "Počítám s tím, že po mně trenéři budou chtít hlavně góly. Udělám tedy všechno proto abych je nezklamal. Věřím, že v tabulce zůstaneme nahoře a v play off to pak dotáhneme co nejdál," prozrazuje své přání nový muž v jihlavském týmu.