Dva Dukláci hájí barvy Česka na zimní olympiádě mládeže

15.02.2011 / Zdeněk Drla

V Liberci odstartoval 10. ročník Zimního evropského olympijského festivalu mládeže (EYOWF 2011). Až do 19. února zde budou svádět souboje mladí sportovci do 18 let ze 44 evropských zemí. Soutěží se ve skoku na lyžích, severské kombinaci, běhu na lyžích, alpském lyžování, snowboardingu, biatlonu, ledním hokeji a krasobruslení. V hokejovém turnaji bude bojovat česká sedmnáctka. V jejím dresu se objeví dva hráči staršího dorostu Dukly Jihlava - obránce Hynek Tobola a útočník Tomáš Střecha.
Jde o největší sportovní akci na našem území v letošním roce. O významu evropské olympiády mládeže svědčí i fakt, že se slavnostního zahájení zúčastnil předseda Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Jacques Rogge.

10. ročníku Zimního evropského olympijského festivalu mládeže se v osmi disciplínách utká o sady medailí na 1500 sportovců ze 44 zemí Evropy. Součástí programu je také turnaj v ledním hokeji. Českou republiku reprezentuje výběr do 17 let, v jeho dresu nastupují útočník Tomáš Střecha, který se představil na nedávném Turnaji pěti v Rusku a obránce Hynek Tobola, dalším je ex-jihlavský Jakub Pavlas.

Hokejový turnaj probíhá od úterý 15. února v liberecké Tipsport aréně. Šestice týmů je rozdělena do dvou skupin. Česká reprezentace se utká s Finskem a Slovenskem, druhou trojici tvoří Lotyšsko, Švýcarsko a Rusko. Vítězové skupin postoupí do finále, jež se uskuteční v pátek 18. února. Druhé týmy ze skupin si to rozdají o bronzové medaile. Třetí celky pak o pátou příčku.

Nominace reprezentační sedmnáctky na Evropskou olympiádu mládeže

(12. - 19. února 2011, Liberec):

Brankáři: Marel Langhamer (Pardubice), Lukáš Klimeš (Kometa Brno).
Obránci: Karel Plášil, Tomáš Pařízek (oba Č. Budějovice), Marek Kubis (Vítkovice), Ronald Knot (Slavia Praha), Jakub Matyáš (K. Vary), Jakub Pavlas (H. Brod), Hynek Tobola (Jihlava).
Útočníci: Ladislav Marek (Ml. Boleslav), Richard Nejezchleb, Filip Hlinka (oba Slavia Praha), Martin Procházka, Dominik Simon (oba Sparta Praha), Vojtěch Tomeček (K. Vary), Josef Mikyska, Matěj Psota (oba Liberec), Jan Trübenekr (Litvínov), Lukáš Nedvídek (Hradec Králové), Tomáš Střecha (Jihlava).

Realizační tým:

Team manažer: Jakub Petr
Trenér: Jiří Veber
Trenér brankářů: Marek Novotný
Lékař: MUDr. Jiří Dvořák
Masér: Jaroslav Brabec

Program hokejového turnaje evropské olympiády mládeže:

Úterý 15. února:
Švýcarsko - Lotyšsko 4:3
Česká republika - Slovensko 4:2

Středa 16. února:
14:30 Finsko - Česká republika
18:00 Rusko - Švýcarsko

Čtvrtek 17. února:
15:00 o 5. místo 3A - 3B
19:00 o 3. místo 2A - 2B

Pátek 18. února:
12:00 Finále 1A - 1B

Zdroj: www.hokej.cz