Slané moře i klid doma v Česku. Tak tráví dovolenou hokejisté Dukly Jihlava

13.07.2011 / Zdeněk Drla

Jen co jim skončila náročná více jak desetitýdenní letní příprava, rozprchli se hokejisté Dukly Jihlava na zaslouženou dovolenou. Každý z nich plánoval strávit ty čtyři týdny volna po svém. Někdo vyrazil s přítelkyní k moři, někdo dal přednost českým horám nebo klidu na chalupě. Dovolená se hráčům nyní přehoupla do druhé poloviny. Už v pondělí 25. července ráno se budou hlásit trenéru Petru Vlkovi na prvním tréninku na ledě.

Sluncem zalité písečné pláže s vychlazenou piňakoládou nebo klid u jihočeského rybníka s ještě lépe vychlazeným pivem? Adrenalinové zážitky nebo pohodové výšlapy po horách? Jakou dovolenou plánovali hokejisté Dukly Jihlava?

Řada z nich odjela nebo odletěla za teplem k moři. „S přítelkyní vyrážíme na dovolenou do Tuniska. Moře, teplo... Potřebuju si pořádně odpočinout, tři roky jsem u moře nebyl. Pak se začnu připravovat na sezonu," prozradil dvacetiletý obránce Václav Jaroš.

foto
⇒ A co vy? Jaké máte zážitky z letošní letní dovolené? Napište nám na drla@hcdukla.cz, můžete připojit i fotografie, které zveřejníme.

Podle ankety na hcdukla.cz se 22 procent z více jak sedmi stovek hlasujících fanoušků chystalo k moři, pouze sedm procent na hory, rovná čtvrtina chtěla trávit léto v Česku, šest procent u babičky a plných 40 procent chtělo šetřit síly na novou prvoligovou sezonu.
„Já už jsem byl u moře na konci sezony v dubnu, takže moře už mám vybrané," uvedl se obránce Tomáš Kolafa. „Odjedeme s přítelkyní na chatu. Dál máme v plánu kolaudaci - kamarád dostavěl barák. Vyrazíme i do Lednice na kola," popisoval svůj bohatý program v červenci s tím, že na vše má vyhrazeno vždy pouze pár dnů, protože výčet jeho plánovaných akcí ještě není zdaleka konečný. „Další kamarád se loučí se svobodou, bude se ženit, další víkend je ta svatba, mezitím ale ještě něco stihnu," smál se sedmadvacetiletý bek. „Nejvíc se těším na kola. Bude to parádní relax, jedeme s přítelkyněmi, takže to bude spíš poznávání vinných sklípků a památek, snad tam nejsou velké kopce," doplnil Tomáš Kolafa.

Pohodu a klid si bude vychutnávat Michal Jeslínek s manželkou a téměř ročním synem. „Celou dovolenou strávím s rodinou na chalupě," prozradil bez bližšího upřesnění útočník, jehož roční hostování v minulé sezoně se změnilo v přestup do Dukly Jihlava.

Hned zkraje práznin vyrazil do přírody gólman Filip Novotný: „Jedu na týden na Šumavu. Pak se chystáme ještě na kolečkové brusle kolem Lipna." Během dovolené nezapomene ani na svůj největší koníček. „Budu samozřejmě i rybařit," doplnil gólman, který se může pochlubit stodeseticentimetrovou štikou.

„Jediné co mám v plánu, je taková malá týdenní chatička, pak se zajedu na tři dny vykoupat do Balatonu. To je asi tak vše, moře letos asi nevyjde. Budu rád za každé volno. Budu chvíli odpočívat a pak se znovu začnu připravovat na sezonu," takový byl plán útočníka Adama Mikšovského.

To úplně jiný program měl další útočník Aleš Padělek. „Čeká mě stěhování zpět do rodného města," hlásil po skončení letní přípravy Padělek, který bude v nadcházející sezoně v Dukle znovu hostovat z Mladé Boleslavi. „Napřed to bude malování, pak stěhování a potom vybalování," popsal plány prvních červencových dnů hráč, který nosí na zádech třiadevadesátku. „Když zbude trochu času, vyrazíme s rodinou někam na dovolenou. Pokud to vyjde, pojedeme k moři. Jsem pozvaní do Chorvatska," prozradil Padělek.

Umím maďarsky pochválit dobrý guláš, vzpomíná na dovolenou na Slovensku Protasenja

Dovolenou u moře plánoval i urostlý útočník Anatolij Protasenja. Původně chtěl do Chorvatska, pak své plány přehodnotil a zamířil do Bulharska, nakonec skončil na Slovensku. Proč? Zkrachovala cestovka.

„Budeme u moře asi týden až deset dnů," hlásil na konci června jededadvacetiletý Protasenja. „Jen jestli tam dojedete," rýpnul si tehdy do něj vedle sedící Aleš Padělek. Ani jeden z nich v té chvíli asi netušil, co všechno se v následujících dnech a týdnech bude dít.

Protasenja plánoval se svojí přítelkyní a pár kamarády - hokejisty dovolenou v Chorvatsku. Poté se ale rozmyslel a sehnal letecký zájezd pro dvě osoby do Bulharska. Plánoval romantickou dovolenou na břehu Černého moře. „Cestovka nám ale dva dny před odletem oznámila, že zkrachovala a my tak nikam neletíme," povzdechl si Tolja. Rychle ale zorganizoval náhradní variantu a s přítelkyní odjel autem na Slovensko. „Už jsme nechtěli letět, to aby zase nějaká cestovka nezkrachovala," usmál se hořce. Nakonec zakotvil v termálních lázních Velký Meder na jižním Slovensku. „Byla tam pohoda. Lázně byly plné. Skoro jsem ale neslyšel slovenštinu, jen češtinu a maďarštinu, té jsem ale vůbec nerozumněl. Umím už ale maďarsky pochválit guláš, že byl dobrý," popsal dovolenou u východních sousedů Anatolij Protasenja.