Fans Day 2011: Nový dres pokřtil primátor pivem

31.08.2011 / Libor Kucza

Je středa 31. srpna, poslední prázdninový den. Datum, které měl ve svém kalendáři vyznačené každý příznivec Dukly Jihlava. V prostoru Pivovarské restaurace se totiž konal Fans Day, na kterém byl pokřtěn zbrusu nový dres, představeni hráči A–týmu Dukly, probíhala autogramiáda a konaly se různé soutěže. K poslechu hrála rocková kapela Major Major. Zkrátka příjemný podvečer…

Akce vypukla v 17 hodin. Hned na úvod bylo připraveno první zápolení, a to v nafukování balónků. Nejrychleji svůj balónek praskl Jan Bubeník, který si jako zaslouženou cenu odnesl hodinky značky Bentime. Hnedle nato se začaly zpod stanu linout tóny, které mělo na svědomí rockové uskupení Major Major. Na své si přišli všichni fandové. Došlo jak na ploužáky, tak na pořádný rockový nářez.

Poté přišel na řadu křest dresu, kterého se chopili jednatel statutárního města Jihlava Jaroslav Vymazal a jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Křtilo se samozřejmě produktem generálního partnera Dukly, tedy pivem Ježek. Vše probíhalo hladce, v uvolněné atmosféře došlo i na vtípky. A to poté, kdy Bedřich Ščerban mířil pivem nejen na nový jihlavský dres, ale také na kalhoty pana primátora. „Já, jako bývalý triatlonista, běžec a člověk, který provozoval bezkontaktní sporty beru ohledy, kdežto pan Ščerban, v jehož sportu ke kontaktům dochází ohledy nebere,“ smál se Vymazal. Nakonec se tedy křest dresu na sezonu 2011/2012 vydařil.

Po sérii pomalejších písniček následoval hlavní bod programu. A to představení A–týmu pro ročník 2011/2012. Na pódiu se objevila řada letitých opor Dukly, například Rostislav Malena, Daniel Hodek či Tomáš Čachotský. Na řadu se dostalo také nové brankářské trio ve složení Dominik Halmoši, Filip Novotný a David Rittich. V kádru Dukly Jihlava se pro letošní ročník objevila také řada nováčků. Některé „šťastlivce“ si pak moderátor Zdeněk Drla ponechal na pódiu a připravil si pro ně pár záludných otázek. Mezi vyvolenými nechyběl Petr Domin, který absolvoval začátek letní přípravy na vypůjčeném kole. „Kolo jsem měl půjčené od Petra Polodny z Havlíčkova Brodu,“ prozradil, čímž spustil v řadách publika bučení. „Je to ale jihlavák,“ zastal se s úsměvem svého kamaráda. Dalším pánem na holení byl Dominik Halmoši, jehož bratr Adam pracuje v redakci televize Nova. „Nepletou si vás lidi?“ tázal se Zdeněk Drla šikovného brankáře. „No, občas si nás popletou, to je pravda,“ uznal. Adam Mikšovský poté prozradil: „Zatím jsem krásy Jihlavy nepoznal, ale kde jsou supermarkety už samozřejmě vím,“ reagoval pobaveně na položený dotaz. Odpovědím se nevyhnul ani Tomáš Karpov. „Hrával jsi za Spartu, nyní za Jihlavu. Jak to máš nyní? Jsi sparťan nebo spíše Jihlavák?“ ptal se moderátor. „Teď už jsem rozhodně Jihlavák,“ ujistil mladý útočník. Po ukončení zpovědí jihlavských posil se hráči přesunuli ke svým ostatním spoluhráčů, kteří již rozdávali autogramy. „Podepsat se můžete nechat kamkoliv. Na dres, záda, ruku, klidně i nohu“ pobízel s nadsázkou fanoušky Zdeněk Drla.

Vědomostí kvíz. Další zápolení pro čtyři dvojice z řad fanoušků. Účastníci soutěžili o právě pokřtěný dres, na kterém byly navíc zvěčněny podpisy všech hráčů z kádru. Sběratelsky skutečně velmi cenná akvizice. Skalní příznivci jihlavského celku se ale také činili. Pro své hrdiny si připravili překvapení v podobě dortu, na němž se pyšnil ježek. Skutečně k nakousnutí… Doufejme tedy, že červenožlutým borcům přinese v nadcházející sezoně štěstí. Letošní Fans Day si určitě fanoušci a sami hokejisté naplno užili. Honba za úspěchy tak může začít! DUKLA DO TOHO!

Fotografie z akce Fans Day 2011 si prohlédněte zde