Zašlapeme je do ledu, říká jihlavský útočník Petr Altrichter

07.03.2004 / Eva

Finále první hokejové ligy má dnes na pořadu třetí dějství. Po dvou úvodních soubojích na ledě Berounských Medvědů se tentokrát série stěhuje na Horácký zimní stadion do Jihlavy a výhodu domácího prostředí tak bude mít Dukla. Jedno vítězství z dvoudenního pobytu v Berouně jí dává důvod k optimismu.

Jihlavští hokejisté se před cestou do Berouna nikterak netajili touhou přivézt si zpět na Vysočinu dvě výhry, nakonec ale byli spokojeni i s jedním úspěchem. „Každé vítězství venku je dobré. Výhoda je teď díky tomu na naší straně,“ tvrdí jeden z jihlavských útočníků Petr Altrichter, který však bude v dnešním souboji na ledové ploše chybět. „Jeden z berounských hráčů mě kopl do nártu a já musel odstoupit. V neděli hrát nebudu,“ smutně konstatoval třicetiletý forvard.
Podobně dopadl ve druhém finálovém souboji v Berouně i obránce Marián Morava, ten si domů pro změnu přivezl poraněné kolenní vazy a v dnešním zápase bude rovněž chybět. Obejít se pak budou muset jihlavští trenéři i bez Ladislava Rytnauera, který byl v pátečním duelu vtažen do bitky berounským Jelínkem, a trochu nepochopitelně i bez Zbyňka Skleničky. Toho zas, bůhví proč, vyloučil do konce utkání hlavní sudí Trombík namísto Přemysla Dubna.

Berounští Medvědi budou v Jihlavě opět spoléhat na svou tvrdost, která jim ve druhém finálovém duelu přinesla vítězství. „Určitě to zase budou řezat, oni totiž nic jiného neumí,“ je přesvědčen křídelní útočník třetí jihlavské formace Vladimír Říha. „My se budeme muset vůči tomu obrnit a nenechat se vyprovokovat. Hokejově jsme mnohem lepší a právě díky tomu bychom je měli přehrát.“ Středočeši budou pochopitelně zcela určitě proti. Nebo snad ne? „Ježiši já bych si nikdy nedovolil říct, že někam jedeme vyhrát dva zápasy, tak namyšlený nejsem. My tam jedeme s cílem neprodat kůži lacino a uvidíme,“ zní skromně slova berounského kouče Otakara Vejvody.

Více důvěry ve vlastní síly je tedy jak se zdá na straně jihlavského celku. „Samozřejmě chceme oba zápasy vyhrát, podle mě by to byla ta nejlepší forma odvety,“ říká odhodlaně lodivod Dukly Petr Fiala. Na stejnou notu jsou pak naladěni i jeho svěřenci. Ti navíc doufají, že jim v cestě za vítězstvím pomůžou skvělí fanoušci. „My jsme měli domácí prostředí už v Berouně. Všem, kteří nás sem přijeli podpořit, patří obrovský dík,“ pochvaloval si oddanost jihlavských příznivců Petr Altrichter. „Jsem přesvědčen, že doma Beroun společnými silami zašlapeme do ledu!“