Starší dorostenci odehrají derby s Brodem znovu později

01.11.2012 / Zdeněk Drla

Už se to pomalu stává tradicí. Starší dorostenci Dukly Jihlava odehrají další derby s Havlíčkovým Brodem v náhradním termínu. Bude to již podruhé ze tří letošních vzájemných extraligových duelů týmů ze sousedním měst. Důvodem je tentokrát rozsáhlá marodka Rebelů. „Minule jsme byli nemocní my, nyní soupeř. Prostě to takhle vyšlo," říká trené jihlavských mladíků František Zeman. „Dohodli jsme se, že utkání, které jsme měli odehrát v pátek 2. listopadu, přeložíme na úterý 27. listopadu," vysvětluje Zeman.

Dukla Jihlava se měla s havlíčkobrodskými Rebely utkat zhruba po čtyřech týdnech. V extraligové skupině Střed, kam oba soupeři patří, se totiž v základní části utkává osm týmů systémem čtyřikrát každý s každým. Už před měsícem, na začátku října, bylo vzájemné měření sil odloženo. Tehdy trápila rozsáhlá marodka jihlavský tým. Nyní je spousta marodů na straně Havlíčkova Brodu. Oba týmy se tak dohodly, že utkání 17. kola sehrají namísto v pátek 2. listopadu až v úterý 27. listopadu. „Začátek utkání je v 18 hodin," připomíná trenér František Zeman, podle kterého s přeložením zápasu nebyl problém. „Minule vyšli vstříc oni nám, nyní my jim," dodává.

Havlíčkův Brod překládá oba víkendové zápasy. Sobotní utkání 18. kola odehrají brodští mladíci doma proti Královským Lvům z Hradce Králové v úterý 20. listopadu.

Starší dorostenci v sezoně odkládali zatím dva zápasy. V devátém a v desátém kole měli hrát na začátku října doma s českobudějovickým Mountfieldem a v Havlíčkově Brodě. V obou dohrávkách pak byli svěřenci trenéra Františka Zemana úspěšní. České Budějovice porazili doma 4:1, z brodské Kotliny si přivezli tři body za výhru 5:0.

STARŠÍ DOROST VÁLÍ. Jihlavští mladíci předvádí v dosavadním průběhu sezony skvělé výkony. V posledních třech zápasech dokonce ani jednou neinkasovali! Po šestnácti odehraných kolech jim patří v extraligové skupině Střed druhé místo, ztrácejí pouhé dva body na vedoucí Liberec. Na snímku obránce Václav Půža. Foto: Zdeněk Drla