Tomáš Čachotský je oficiálně v Dukle, s klubem se dohodl na dvouleté smlouvě

11.05.2016 / Tomáš Lysý

Ve čtrnácti sezonách z posledních šestnácti oblékal dres Dukly Jihlava. Pouze v ročníku 2008-09 si odskočil na extraligovou štaci do Znojma a vloni si nejvyšší českou hokejovou soutěž vyzkoušel ve Zlíně. Řeč je o útočníkovi Tomáši Čachotském, který se po roce vrací zpět do červenožlutého dresu. „Béďa se ozval, že o mě má zájem. Nějak jsme se dohadovali, až jsme se dohodli,“ pověděl se smíchem čtyřiatřicetiletý hokejista, jak se realizoval jeho návrat do Dukly, kde podepsal dvouletou smlouvu.

Informace o příchodu Tomáše Čachotského zpět do Jihlavy se objevila na webových stránkách Dukly v průběhu prvního květnového týdne. 11. května 2016 krátce po jedenácté hodině byla oficiálně podepsána smlouva mezi klubem a zkušeným útočníkem, jenž za Duklu odehrál celkem 639 zápasů.

„Tak Tome, vítej zpátky, jsem moc rád,“ sdělil bezprostředně po podpisu smlouvy jednatel Dukly Bedřich Ščerban. "Staronová" posila Dukly i jednatel poté shodně a s úsměvem přiznali, že jednání zase tak jednoduchá nebyla. „Béďa se mi ozval, že má zájem. Nějak jsme se dohadovali, až jsme se dohodli,“ usmál se Tomáš Čachotský, kterého jednatel Dukly bleskově doplnil. „Tomáš je složitý. Jednání byla hrozně dlouhá. V úterý odpovím – já ještě pořád nevím – v pátek odpovím – dejte mi čas do úterka, do pátku... Už jsme zvažovali, že to vezmeme přes manželku,“ prozradil také s úsměvem Bedřich Ščerban, jak se rodil návrat "Čagiho" zpět do Jihlavy.

Fanoušci Dukly se tak znovu budou moct těšit na blafáky do bekhendu, pro Tomáše Čachotského tolik typické zakončení. „Samozřejmě byla možnost, že bych ještě zůstal ve Zlíně, ale to se zavřelo a Béďa měl fakt zájem, volali jsme si i během sezony. Tak jsme se domluvili,“ podotkl hokejista, který si extraligu vyjma Zlína zahrál i za Duklu Jihlava, Znojemské Orly či Karlovy Vary, a letos poctivě sledoval snažení svých bývalých a nyní opět budoucích spoluhráčů v baráži. „Viděl jsem každý zápas Dukly v baráži, kromě jednoho, kdy jsem byl nemocný. S kluky jsem si psal, mluvil jsem s nimi v kabině. Škoda, že se to nepovedlo, ale poprvé po dlouhé době si to kluci zkusili a ví, co baráž obnáší,“ řekl jihlavský navrátilec.

Tomáš Čachotský se však nepodepsal pouze na smlouvu, ale také na dres, ve kterém v sezoně 2015-16 nastoupil k jednomu zápasu za Duklu. V polovině prosince 2015 se podílel dvěma asistencemi a hlavně dvěma úspěšnými nájezdy na dvoubodové výhře Jihlavy nad Slavií 6:5. Originální hraný dres z tohoto zápasu s jeho vlastním podpisem si můžete vydražit v aukci dresů Dukly ze sezony 2015-16.

Tomáš Čachotský (vlevo) podepsal ve středu 11. května 2016 krátce po 11 hodině v kanceláři jednatele klubu Bedřicha Ščerbana (vpravo) smlouvu s Duklou Jihlava, poté svůj autogram zvěčnil na vlastní hraný dres Dukly ze sezony 2015-16. Foto: Tomáš Lysý

Video: Podpis smlouvy s Tomášem Čachotským

Autor: HZStv1

Další změny v kádru Dukly

Jakub Škarek má vyřízeny střídavé starty do pražské Sparty

Další nové tváře v kabině: Do Dukly přichází z Liberce obránci Kajínek a Říha

Z Pardubic přichází na hostování Filip Stoklasa

Junioři Najman s Kousalem odcházejí do Mladé Boleslavi

Vlastimil Bilčík bude pokračovat v Dukle i v příští sezoně

Útočníci Lukáš Anděl a David Březina zůstávají, Dukla na oba mladé hráče uplatnila opci

Do Dukly se vrací Tomáš Čachotský

Za Duklu bude dále nastupovat Tomáš Kaláb s Richardem Divišem, klub opouští pětice hráčů

Miha Štebih opouští Duklu, má namířeno do Slavie Praha

V Dukle budou pokračovat útočníci Josef Skořepa a Lukáš Jícha