Děláme přesně ty cviky, které hokejista potřebuje do sezony, pochvaluje si Vlastimil Bilčík

07.06.2016 / Tomáš Lysý

Dva týdny letní přípravy mají hokejisté Dukly za sebou, první polovina jejich snažení v posilovně bude uzavřena tento týden. Zatím se zdá, že v porovnání s výběhy či kolem si hráči Jihlavy přípravu v posilovně pochvalují. „Myslím si, že je to super. Všem hráčům to vyhovuje. Jde o hodinu tréninku a tvrdé práce,“ prozrazuje obránce Vlastimil Bilčík, jenž odlišnost v letošní přípravě naznačil již při podpisu smlouvy.

Loňské přípravné období Vlastimil Bilčík v Dukle nezažil, jelikož do týmu s Ježkem ve znaku přišel až v průběhu sezony, konkrétně v lednu 2016. Když v polovině května stvrdil podpisem své působení v Jihlavě i v dalším ročníku a byl dotázán, jak se těší na závěrečný triatlon Železného muže, s úsměvem hlásil, že zrovna plavání a kolo nejsou jeho silné stránky. Na druhou stranu se nechal slyšet, že se na přípravu těší, protože v ní budou novinky.

A skutečně, jak již bylo několikrát napsáno, letošní příprava A-týmu Dukly probíhá pouze v posilovně. „Děláme přesně ty cviky, které hokejista potřebuje do sezony. Je to lepší než nějaké běhání a kolo. Myslím si, že nám to dá mnohem více,“ ohlíží se za prvními dvěma týdny přípravy Vlastimil Bilčík.

Obrazem: Další fotogalerie z tréninku Dukly v posilovně

Jihlavský obránce zároveň rád vyhověl přání jednoho z fanoušků Dukly, jenž si vydražil právě jeho originální hraný dres ze sezony 2015-16 a žádal, zda by mu jej mohl předat sám čtyřiadvacetiletý obránce. „Tak tady ho máš a fandi nám dál,“ prohodil Vlastimil Bilčík směrem k fanouškovi při předání dresu, na který ještě zvěčnil svůj autogram.

Autor videa: Tomáš Lysý

ČTĚTE O LETNÍ PŘÍPRAVĚ DUKLY JIHLAVA

Kdybych řekl, že si přípravu užívám, tak bych lhal, usmívá se Filip Stoklasa

První trénink byl hodně náročný, prozradili Jiří Říha s Davidem Kajínkem

Každý první den v přípravě je těžký, říkají shodně Jiří Dobrovolný a Tomáš Čachotský

Dukla Jihlava zahájila letní přípravu, letos bude jen v posilovně