Marodka Dukly Jihlava: Do zápasu s Frýdkem-Místkem zasáhnou i junioři

08.02.2017 / Zdeněk Drla

Několik zraněných a další hráči nemocní. Trenér Petr Vlk musel pro dnešní utkání 50. kola WSM Ligy, kdy Dukla Jihlava hostí Frýdek-Místek, povolat do hry i mladé hráče z juniorského týmu. "Sestava je kombinovaná. Potýkáme se především s nedostatkem obránců, takže vzadu bude hrát i útočník Patrik Danišovský," vypočítává lodivod Dukly.

Do hry dnes nezasáhnou obránci Jiří Dobrovolný, David Kajínek, Petr Šidlík, Tomáš Kaláb a Šimon Szathmáry, na marodce jsou aktuálně útočníci Lukáš Jícha a Michal Důras. Hrát nebude ani David Březina, který po nemoci absolvoval teprve jeden trénink.

Výčet je to dlouhý. Proto dnes nastoupí i mladíci.

Premiéru v seniorském týmu si dnes odbudou hned dva obránci - David Váňa a Matěj Vála. Oba patří k oporám zadních řad juniorky, respektive staršího dorostu Dukly Jihlava. David Váňa ve 33 extraligových zápasech zapsal deset kanadských bodů za gól a devět asistencí, Matěj Vála, věkem ještě starší dorostenec, nastoupil za juniorku v devíti zápasech, kde se podílel na čtyřech gólech asistencemi, ve starším dorostu nastřádal 19 startů (část sezony vynechal vinou zranění). S bilancí šesti gólů a 13 asistencí je nejproduktivnějším obráncem staršího dorostu, ve statistikách účasti na ledě má pozitivní bilanci +22.

Návrat do A-týmu hlásí i útočník David Čermák, který už mezi muži odehrál několik zápasů na podzim. O část sezony pak přišel kvůli zranění, které utrpěl při zápasu juniorky. I tak je třetím nejproduktivnějším útočníkem nejstaršího mládežnického týmu Dukly Jihlava. Ve 25 zápasech získal 28 bodů za 16 gólů a 12 asistencí, je tak nejlepším střelcem juniorky. Po zranění stihl odehrát už 8 zápasů, v nichž získal 9 bodů (3+6).

Další obránce juniorského týmu Dukly Jihlava, který by mohl nastoupit za "áčko", čerstvě dvacetiletý Ladislav Pospíchal, je momentálně také na marodce.

Sestava Dukly Jihlava v zápase 50. kola WSM Ligy: