Pozvánka pro Tomáše Chlubnu na reprezentační akci

04.10.2019 / Tomáš Kalas

I uprostřed rozběhnuté sezony je čas na krátká reprezentační soustředění, či sérii přípravných zápasů v mládežnických reprezentacích ČR. I tentokrát se do reprezentačních výběrů dostali mládežníci Dukly. Tomáš Chlubna za U18 absolvuje trojzápas proti Rusku v Příbrami. Zástupce se najde i v kategorii o jeden rok mladší, David Moravec však již v současnosti jihlavský dres neobléká, neboť hraje v Mladé Boleslavi. Hráči do 17 let však koncem září absolvovali přípravné zápasy se Slovenskem v Hodoníně a Skalici, kromě Davida Moravce se i části kempu účastnil Marek Chvátal (současně Sparta).

Reprezentace do 18 let: Setkání s Ruskem

Aktuálně třetí nejstarší mládežnická kategorie bude mít v následujícím týdnu setkání v Příbrami. Přípravný kemp bude zakončen třemi zápasy za sebou proti ruským vrstevníkům, v nominaci nechybí ani velký talent Tomáš Chlubna, kterého si ostřílený mládežnický trenér Karel Beran vybral na další reprezentační akci. Začátek šestidenní akce je plánován na neděli 6. října, konec akce bude v sobotu 12. října.

Tomáš Chlubna v reprezentačním dresu kategorie do 17 let, za kterou hrál v uplynulé sezoně. Foto: Ronald Hansel / Juniorský hokej

Reprezentace do 17 let: Přípravné zápasy se Slovenskem a kemp v Salzburku

Kategorie do 17 let absolvovala v září dvojici přípravných zápasů se Slovenskem. První zápas ve Skalici vyhrál český tým až v prodloužení (2:1), odvetu na hodonínském stadionu ale ovládl poměrem 4:1. V obou zápasech byl v obraně k vidění David Moravec. Účastník Zimní olympiády dětí a mládeže v roce 2015 se rozhodl pro přestup do Mladé Boleslavi, za úvodních sedm zápasů měl dvě asistence. Na mezinárodním poli stihl včetně dvou zápasů na Slovensku odehrát pět utkání, ani jednou nebyl na trestné lavici, zapsal si také jednu asistenci. Na jeden zápas byl také vybrán Marek Chvátal, v současnosti hráč pražské Sparty ale nebyl výrazněji vidět.

Za týden ale čeká reprezentanty kemp v Salzburgu, jehož završením bude utkání s o rok staršími hráči salzburské akademie. Tam byl však vybrán do skupiny 22 hráčů jenom David Moravec. Akce začíná v neděli 13. října, utkání je na programu v úterý 15. října od 11 hodin, konec kempu je ještě ten den. Pro U17 je to navíc poslední akce před prestižním World Hockey Challenge.

Všem nominovaným hráčům přejeme v národních týmech hodně štěstí!