A-tým Dukly naplno zahájil letní přípravu. Hráči i s Viktorem Ujčíkem dřeli v Zeus Power House

12.05.2020 / Tomáš Lysý

Po úvodní tréninkové jednotce letní přípravy, která proběhla v pondělí 11.5.2020 v CZ LOKO Aréně – psali jsme zde – zahájil A-tým přípravu naplno v crossfitové posilovně Zeus Power House pod vedením specialisty Miroslava Skály. Trenér Viktor Ujčík si nemohl úterní dopoledne vynachválit. „Bylo to přesně to, co jsem si představoval. Proto spolupracujeme s Mírou Skálou, který má perfektně zvládnutou oblast kondice, sportovního a funkčního tréninku. Má k tomu pro naše potřeby skvěle přizpůsobenou posilovnu. Trénink splnil cíl, který jsme měli, stál za to. Na klucích bylo vidět, že toho mají plné zuby. Ale nyní jedeme objemy, takže je potřeba to do sebe dostat. Jsem moc a moc spokojený,“ hlásil jihlavský kouč, který si spolu s dalšími patnácti hráči trénink vyzkoušel. První část letní přípravy potrvá do 30.6.2020.

První trénink v Zeus Power House byl rozdělen na dvě části, přesněji řečeno hráči se rozdělili do dvou skupin. Z výrazů některých hokejistů bylo vidět, že vydali hodně sil, aby hodinovou dřinu zvládli. Letní příprava není obdobím pro slabé jedince, tato část sezony hodně bolí. A bolela i trenéra Viktora Ujčíka, který s druhou skupinou hráčů absolvoval celý trénink. „Chtěl jsem to prostě vyzkoušet. Jednou věcí je dívat se na trénink a druhá věc je zkusit si ho a vžít se do kluků, jak tvrdé to je, jaké jsou pauzy. Mám pocit, že se pode mnou klepe země, že je zemětřesení, klepou se mi nohy, ruce a břicho,“ sdělil své pocity bezprostředně po skončení tréninku. „Ale bylo to skvělé. Nechci se s kluky srovnávat, ale chci se nějakým způsobem udržovat, takže si s nimi občas zacvičím a vyzkouším si to,“ doplnil trojnásobný mistr světa v ledním hokeji.

Aktuální složení hráčského kádru pro přípravu včetně dalších informací

Brankáři: Jan Brož, Ondřej Chaloupek, Filip Maláč; připravují se ve skupince s trenérem gólmanů Petrem Jarošem. Reportáž přineseme v blízké době.
Obránci: Vlastimil Bilčík, Daniel Bukač (zapojí se do přípravy příští týden), Jakub Černohorský, Adam Dvořák, Filip Eliáš (try-out), Daniel Kolář, Lukáš Mareš, Jan Strejček (zapojí se do přípravy příští týden)
Útočníci: Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský (individuální příprava, bude chodit na tzv. „hrací“ tréninky), Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Kryštof Hrala, Jakub Illéš, Miroslav Juda (připravuje se s juniorským týmem kvůli maturitě), Peter Lichanec, Matěj Pekr (individuální příprava), Michal Poletín (individuální příprava), Josef Skořepa, Matěj Zadražil (k týmu se připojí od června).
Útočník Tomáš Chlubna trénuje s Duklou a čeká se na výsledek draftu 2020.

Jakub Illéš

Daniel Kolář

Trénujícího Petera Lichance sleduje Daniel Kolář

Kapitán Josef Skořepa

Tomáš Harkabus

Nová tvář v kádru – Filip Eliáš

Vlastimil Bilčík

Kryštof Hrala

Adam Dvořák

Vítězslav Brož

Tomáš Chlubna

Tomáš Havránek

Jiřího Fronka sleduje trenér Viktor Ujčík…

…který se do toho vzápětí také sám opřel

Jakub Černohorský

Patrik Čermák

Miroslav Skála – specialista na CrossFit ve svém hájemstvi, crossfitové posilovně Power House Zeus

Viktor Ujčík a Vítězslav Brož dávají do cvičení všechno!

To samé se ale dalo říct o všech hráčích při úterním prvním dni v Power House Zeus Foto: Tomáš Lysý