Útočník Jiří Fronk vypomůže Litvínovu

02.01.2022 / Tomáš Lysý

Stejně jako v uplynulé sezoně, také letos míří jihlavský forvard Jiří Fronk okusit extraligové angažmá. Produktivní a technický útočník opět vypomůže klubu HC VERVA Litvínov, jenž se potýká s marodkou své útočné vozby. „Jirka bude v Litvínově nějaký čas hrát. První plán zní na dobu tří týdnů,“ sděluje jednatel Dukly Bedřich Ščerban.
Doplňme, že Dukla v rámci možností s Litvínovem spolupracuje, před sezonou přišel z Vervy do Jihlavy útočník Filip Helt.

Po sezonách, kdy Jiří Fronk vystřídal několik týmů a zahrál si i druhou italskou ligu a druhou nebo třetí německou ligu, se vrátil před sezonou 2019/2020 do českých luhů a hájů a vybral si Jihlavu. V klubu byl nejprve na zkoušce, ale záhy uspěl a v nepříliš vydařeném ročníku byl jedním ze světlých bodů, když nastřádal 42 bodů (21+21) v 58 utkáních. O rok později se opětovnou výbornou produktivitou podílel na spanilé jihlavské jízdě až do rozhodujícího sedmého zápasu finále play-off. Ve 32 zápasech základní části zapsal 32 bodů (18+14), během osmnácti utkání play-off přidal pět branek a čtyři asistence.

Angažmá v Litvínově není pro „Fronkyho“ ničím novým. Již loni si jeho dres vyzkoušel a v osmi zápasech nastřílel tři branky, což byly první tři jeho extraligové trefy i body v kariéře. Předtím totiž za Mladou Boleslav (8 zápasů) i za Chomutov (zápas) vyšel bodově naprázdno.

Jiří Fronk (s číslem 54) opět nabírá směr Litvínov. Vervě vypomůže v následujících třech týdnech. Filip Helt, který je hned za ním, před sezonou přišel z kádru Vervy právě do Jihlavy, kde má průměr téměř bodu na zápas. I on již letos přidal jeden zápas za mateřský Litvínov. Foto: Markéta Křížová