Utkání bylo bojovné, ale místy nečisté

11.12.2005 / Dušan Majer

Jihlavané se potřetí v sezóně utkali s celkem ústeckých Lvů. Předchozí duely jim příliš nevyšly, v prvním utkání prohráli na vlastním ledě 3:1, na severu Čech poté odešli poraženi 4:1. V kádru Ústí navíc působí několik hráčů, kteří v minulosti oblékali dres Jihlavy, takže o náboj bylo postaráno z obou stran. Diváci viděli velmi bojovné utkání, místy však bylo velmi nečisté, asi největší šanci Jihlavy nevyužil štírek Tomáš Čachotský.
Do zápasu se suverénem letošní ligy vstoupili hráči Dukly Jihlava aktivně, jejich útočné výpady ale několikrát zastavily fauly hostí. Tyto fauly však někdy přecházely až do zákeřností, jak popisuje brankář Jaroslav Suchan. „Asi nejhorší to bylo v první třetině, tam jeden z našich hráčů natlačil druhého, to sice k hokeji patří, ale naštvalo mě, že když ten hráč vstával, tak se mi na napnutou nohu dvakrát opřel. Ta noha byla upnutá a bál jsem se aby se s ní něco nestalo“. Z faulů hostujícího týmu pramenily jihlavské šance. Asi největší zahodil Tomáš Čachotský, když jel skoro sám na Sáblíka. „Měl jsem dopředu rozmyšleno, kam to dám. To byla asi chyba. Protože Sáblo vyjel z brány, tak jsem mu to chtěl dát nad lapačku, ale on si to dobře vykryl. Měl jsem jít do kličky. Na tréninku bych to asi udělal.“ V nevyužitých přesilovkách viděl zlomový bod utkání i hostující útočník Milan Antoš. „Určitě rozhodlo to, že Jihlava vůbec nevyužila přesilovky a měla jich hodně, navíc je sehrála špatně. Tím pádem jsme byli na koni my“.

Celé utkání pak velmi trefně ohodnotil ústecký Aleš Pavlas. „Utkání bylo vyrovnané, bojovné, šance na obou stranách, skvělí gólmani, velké nasazení“. I přes útočné manévry obou mužstev nepadl žádný gól a Jihlava remizovala s favoritem soutěže 0:0. „Dokázali jsme si, že můžeme hrát s každým týmem, Ústí je jasně první a ty dva zápasy s nimi se nám nepovedly. Ale dneska jsme odvedli parádní práci,“ uzavřel Tomáš Čachotský.