Chyby v úvodní třetině stály Duklu vítězství

13.12.2005 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava získala na ledě Berounských Medvědů bod. V pondělním utkání 31. kola sice prohrávala se Středočechy už 1:3, a za stavu 2:3 čelila trestnému střílení, přesto si nakonec domů vezla remízový výsledek 3:3. Vyrovnávací gól vstřelil necelých osm minut před koncem normální hrací doby obránce Pavel Staněk. Ještě před ním se do berounské sítě trefili Oldřich Bakus a Jan Šmarda.

Úvod zápasu se jihlavským hokejistům v Berouně nepovedl, už po třech minutách prohrávali 0:1. V polovině 9. minuty pak vyrovnal obránce Jan Šmarda. „Celá akce byla skvělá. Šlo to od Tomáše Čachotského přes Dana Hodka, který mi to parádně přihrál. Trošku jsem cuknul a viděl jsem, že gólman jde malinko do strany, tak jsem to hodil nahoru.“

Jenomže ještě v prvním dějství Jihlava znovu inkasovala, a to hned dvakrát. „Chtěli jsme hrát stejně jako v tom prvním zápase tady. To znamená dobře bránit, hrát bezchybně a jezdit do brejků. Jenomže jsme hráli až příliš bezstarostný hokej, dělali jsme chyby vzadu a soupeř z toho těžil,“ zlobil se po utkání jihlavský kouč Milan Chalupa.

Ve druhé části vrátil Duklu do zápasu kapitán Oldřich Bakus, který snížil náskok Medvědů na rozdíl jediného gólu. „Naše hra byla ve druhé třetině podstatně lepší, vytvářeli jsme si i dost šancí, ale zase se projevila ta naše stará bolest s jejich proměňováním,“ povzdechl si jihlavský lodivod.

Zle nedobře pak mohlo být s hosty ve 49 minutě, kdy po faulu Pospíšila na berounského Gengela nařídil rozhodčí Kubeš trestné střílení. S nájezdem domácího útočníka si ale brankář Jaroslav Suchan bezpečně poradil a zachoval tak svému týmu naději na bodový zisk. „Jarda dnes opět podal velmi dobrý výkon,“ nešetřil chválou na adresu svého svěřence Milan Chalupa.

Vyrovnání se Jihlava dočkala v 53 minutě. Autorství gólu bylo připsáno Pavlu Staňkovi, ale ve skutečnosti se puk dostal do sítě po zásahu jednoho z berounských obránců. „Od mantinelu šla přihrávka před bránu na najíždějícího hráče Dukly, ani nevím kdo to byl. Strčil jsem tam hokejku, ale bohužel jsem trefil záda našeho beka, od kterých se pak puk odrazil do branky,“ popsal vyrovnávací trefu gólman Pavel Falta, který hokejově vyrůstal v Jihlavě, ale nyní dojíždí do Berouna vypomáhat z extraligového Liberce. „Jsem rád, že si můžu někde zahrát, protože v Liberci je Hnilda a já se do branky moc často nedostanu. Nakonec vyšel Beroun, a i když je to docela z ruky, nějakých 150 kilometrů, tak jsem rád, že si zachytám.“

Rád byl nakonec také jihlavský trenér Milan Chalupa. „Sice nám toho ve druhé třetině hodně zlikvidoval, ale jinak dostal dost laciné góly. Třeba ten třetí. Takže díkybohu, že tam byl.“

Na výsledku 3:3 už potom nic nezměnilo ani pětiminutové prodloužení a vzhledem k vývoji zápasu mohla být nakonec Dukla s jedním bodem spokojena. „Pokud bychom hráli v první třetině tak jako v těch dalších dvou, nebylo co řešit. Určitě bychom si dneska odvezli všechny body,“ byl přesvědčen jihlavský obránce Jan Šmarda. V tabulce první ligy klesla Dukla po pondělním kole na sedmou příčku.