S těma nosičema vody to prostě nejde, zlobil se trenér Chalupa

22.12.2005 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté prohráli další zápas na ledě soupeře. V Kadani sice ve středu večer vedli 1:0, ale domácím se podařilo na konci druhé části srovnat a v posledním dějství zvrátili vítězství na svoji stranu. Po porážce 2:3 klesla Dukla v prvoligové tabulce znovu až na sedmou příčku. O branky jihlavského týmu se na severu Čech opět podělili pouze členové prvního útoku. Tomáš Čachotský a Oldřich Bakus.

Ke středečnímu zápasu odcestovala Jihlava do Kadaně s jasným cílem. „Poslední utkání před Vánocemi jsme chtěli vyhrát,“ prozradil původní plán trenér Dukly Milan Chalupa. „Jenomže náš výkon tomu rozhodně nenasvědčoval. S přístupu většiny hráčů jsem strašně, strašně zklamaný!“

Dukla šla sice ve 39. minutě do vedení, když se po perfektní přihrávce Přemysla Dubna trefil útočník Tomáš Čachotský. Jenomže v samotném závěru druhé třetiny poslal hlavní sudí Froněk dva jihlavské hráče na trestnou lavici a tři vteřiny před koncem domácí vyrovnali. „Kdyby jejich střídačka na toho borce neřvala aby střílel, tak on by to asi ani neudělal a byl by konec. Jenomže takhle vystřelil vedle, puk se pak odrazil od mantinelu k volnému hráči a ten to parádně trefil,“ posteskl si jihlavský trenér.

A to byl první krok ke kadaňskému vítězství. Zlom přišel v 55. minutě, kdy Dukla inkasovala dvakrát během pouhých 26 vteřin a ani gól kapitána Oldřicha Bakuse už porážku odvrátit nedokázal. „Soupeř byl dneska lepší, vyhrál naprosto zaslouženě. Sice jsme tam v závěru měli pár šancí na vyrovnání, ale jinak byla rozhodně lepší Kadaň,“ uznal porážku střelec úvodního jihlavského gólu Tomáš Čachotský.

Po mizerném výkonu v Kadani klesla Dukla v prvoligové tabulce znovu až na sedmou příčku. „Pořád nám hraje jenom jedna pětka. S těma dalšíma nosičema vody to prostě nejde,“ rozčiloval se po utkání Milan Chalupa, který si prý pod stromeček přeje ze všeho nejvíc dva útočníky. „Alespoň jednoho centra a jedno křídlo, abychom dali dohromady alespoň dva útoky. Ale podotýkám kvalitní, ne jen nějaké kusy. Prostě posily!“

První hokejová liga má nyní vánoční přestávku. Jak bude vypadat v podání Dukly Jihlava? „Tři dny teď máme volno a pak už se zase začneme připravovat na dalšího soupeře. Odpočineme si, potrénujeme, někteří kluci potřebují doléčit pár šrámů..,“ přibližuje program nejbližších dnů jihlavský gólman Jaroslav Suchan.