Dorostenec Rostislav Nosek podepsal smlouvu s Duklou Jihlava

12.12.2022 / Vladimír Šťastný

Dalším mladým hráčem, který se rozhodl spojit svou hokejovou budoucnost s týmem HC Dukla je dorostenec Rostislav Nosek, který před sezonou přišel do Jihlavy ze sousedního Havlíčkova Brodu. V Jihlavě podepsal víceletou smlouvu s A- týmem.

Šikovný, šestnáctiletý útočník Rostislav Nosek působil v loňské sezoně v dorosteneckém týmu BK Havlíčkův Brod jako prvoročák. S příchodem nového školního roku se rozhodl jít na střední školu do Jihlavy. „Chtěl jsem s hokejem pokračovat, takže přestup do Dukly byl správnou volbou,“ začal mladý útočník. Jenže místo v extraligovém dorostu Dukly neměl od začátku jisté. Nejprve byl v Dukle na zkoušku, trenéry ovšem o svém hokejovém umění přesvědčil a stal se členem základního kádru dorostenců Dukly. A co víc, jako jediný dorostenec odjel v srpnu s juniory vedenými trenérem Brošem na turnaj do Vítkovic, kde Dukla obsadila druhé místo. „Byl jsem rád, že jsem dostal takovou příležitost a doufám, že jsem nezklamal, “ pokračoval.

Dukla Jihlava a BK Havlíčkův Brod jsou odvěcí rivalové, jak mezi hráči, tak zejména mezi fanoušky. Vnímá to tak i Rosťa Nosek? „Vůbec to tak nevnímám, znám spoustu kluků z Jihlavy od dětských let, jezdili jsme spolu i na výběry, takže si myslím, že jsem nešel do úplně cizího prostředí,“ má jasno Rosťa. Jeho cílem je dostat se s dorostem Dukly v závěru sezony do play off. Škody jen, že část podzimu byl zraněný a svému týmu nemohl pomoci k přímému postupu do play off. Na svém kontě však má patnáct zápasů z dvaceti možných, V nich se trefil do černého čtyřikrát a přidal i osm asistencí. „Rosťa ukázal svůj velký hokejový potenciál i charakter bojovníka. Je to typ hráče přesně pro Duklu, umí dát gól a nic nevypustí. Věříme, že se dál bude rozvíjet, tvrdě pracovat a že jednou oblékne seniorský jihlavský dres. Přejeme mu hodně štěstí i zdraví,“ sdělil k podpisu smlouvy sportovní manažér Dukly Tomáš Vrábel.