Hradec byl prostě lepší, shodli se jihlavští hráči

03.03.2006 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava má po sezóně. Jihlavští hokejisté ve čtvrtek odcestovali do Hradce Králové k šestému čtvrtfinálovému utkání za nepříznivého stavu 2:3 na zápasy a jedině výhra jim mohla zachovat naději na postup. Svěřenci trenéra Milana Chalupy ale podali na ledě Východočechů bídný výkon a zaslouženě prohráli 0:4.

Hradec Králové se postaral o největší překvapení čtvrtfinálových bojů první hokejové ligy. Svěřenci trenéra Vladimíra Jeřábka dokázali vyřadit druhý nejlepší tým po základní části. Dvakrát vyhráli na jihlavském ledě a dva vítězné duely předvedli domácímu publiku. Ten rozhodující si schovali na čtvrtek 2. března, kdy porazili Duklu 4:0 a poslali jí na nucenou dovolenou. „Těžko se mi hledají slova, protože je to určitě velké zklamání. Můžu jen říct, že Hradec byl velmi dobrý soupeř,“ smutně hodnotil prohranou sérii jihlavský obránce Petr Kuchyňa.

Dukla odehrála ve čtvrtek v Hradci Králové hodně špatné utkání. Za celých šedesát minut nepředvedla vůbec nic! Asi nejvíce byla její nemohoucnost vidět ve 27. minutě, kdy hrála zhruba minutu a tři čtvrtě ve dvojnásobné přesile. Během ní se vůbec nedostala ke střele a hradecký gólman Koutský se v brance nudil . „Podle mě to byl rozhodující moment utkání. Rozhodčí nám daroval přesilovku pět na tři a my jsme jí trestuhodně zahodili. Od té doby hrál Hradec soustředěně a věděl za čím jde. Bohužel o našich hráčích to samé říct nemůžu,“ neskrýval zklamání jihlavský kouč Milan Chalupa.

Ani vyřazení ze čtvrtfinále a žalostný výkon v šestém utkání ovšem nedohnalo jihlavské příznivce k příliš velkému rozčarování. Ještě dlouho po skončení zápasu oslavovali Duklu jakoby to byla ona, kdo předvedl perfektní výkon. Zřejmě proto patřila první slova pozápasového hodnocení útočníka Tomáše Čachotského právě jim. „Ze všeho nejdřív bych chtěl moc poděkovat našim fanouškům. Jezdili za námi vlastně celou sezónu a vždycky byli fantastičtí,“ vysekl poklonu jihlavským příznivcům čtyřiadvacetiletý forvard. „K sérii řeknu jenom jedno. Je to smutné, ale Hradec byl lepší a postup si rozhodně zasloužil.“

Porážka s Hradcem Králové může Duklu mrzet dvojnásob. V sobotu 4. března totiž slaví 50 let od svého vzniku a konečné páté místo ve druhé nejvyšší soutěži asi nebude tím nejlepším dárkem. „Já si myslím, že v základní části jsme nepodali zas tak špatný výkon, skončili jsme druzí. Bohužel ve čtvrtfinále jsme ale narazili na soupeř, který nás přebruslil, který byl důraznější, a lepší,“ uznal kvalitu soupeře Tomáš Čachotský.