Brankářskou zálohou Dukly bude liberecký Falta

29.01.2008 / Eva Streichsbierová

V jihlavském dresu by se mohl v letošní sezoně objevit brankář Pavel Falta. Dvaatřicetiletého zkušeného gólmana uvolnil do Dukly extraligový Liberec na střídavý start. V jihlavském A-týmu by měl odchovanec Dukly zastávat roli určité pojistky pro případ, že by se některý ze současné brankářské dvojice Řehoř - Zgraggen zranil.

Foto: Petr Kraus 2007 - www.fotokraus.cz.

„Pro mě by bylo jenom dobře, kdybych se dostal do branky. Do Liberce se teď totiž vrací Fikrt a šance, že bych mohl naskočit tam, bude jen minimální,“ prohlásil jihlavský rodák, který v letošním prvoligovém ročníku hájil v několika zápasech barvy nováčka z Vrchlabí.

„To už ale skončilo. A já vlastně ani pořádně nevím proč. Ve Vrchlabí je teď Saša Hylák, což je oblíbenec trenéra Jeřábka, takže mě už asi nepotřebovali,“ povzdechl si Falta.

V případě, že by dostal příležitost zasáhnout do hry v Dukle, působil by pod vedením kouče Karla Dvořáka, který v minulosti stál jako asistent na střídačce Liberce.

„Známe se hodně dobře a nikdy jsme spolu neměli žádné konflikty. Doufám, že on to vidí stejně,“ usmíval se gólman, který v severočeském klubu tráví už osmou sezonu.

V mateřské Dukle předtím působil tři roky a návratu domů by se prý určitě nebránil. „Mám v Jihlavě rodinu a výsledky Dukly pořád poctivě sleduju. Taky proto vím, že Milan teď chytá parádně a moje působení tam se spíš pochybuje v teoretické rovině,“ uznal Falta.